Biznis
NEMA INTERESA

Budućnost njemačke ekonomije ugrožena zbog manjka inženjera

objavljeno prije 14 godina

Uzlet njemačkoga gospodarstva mogao bi dugoročno biti ugrožen zbog manjka stručnjaka, posebice inženjera, pokazala je studija Instituta za njemačko gospodarstvo (IW) objavljena u srijedu.… više »

UVOZ IZVOZ

BiH najviše uvozi iz Hrvatske

objavljeno prije 14 godina

Bosna i Hercegovina je u prvih sedam mjeseci ove godine povećala i izvoz i uvoz u Hrvatsku za nešto više od četiri posto, a Hrvatska je država iz koje se najviše uvozilo… više »

ŠTETA

Poplave uništile milijun hektara usjeva u Pakistanu

objavljeno prije 14 godina

Poplave u Pakistanu uništile su ili znatno oštetile usjeve na 1,72 miljuna hektara zemlje, objavio je u ponedjeljak ministar za hranu Nazar Muhamad Gondal. Pod usjevima u toj… više »

LOŠA 2010.

Rusija: Urod pšenice manji za 38 posto

objavljeno prije 14 godina

Rusija ima dovoljno pšenice da podmiri svoje potrebe nakon što je u ovoj godini zabilježila pad uroda za 38 posto, kazao je u ponedjeljak pomoćnik ministra poljoprivrede… više »

VELIKI SU VELIKI

Svjetski brendovi na društvenim mrežama - tko ima najviše 'lajkova' i 'tweetova'?

objavljeno prije 14 godina

Biti prisutan na internetu sve više postaje ključ kvalitetnog i cjelovitog oglašavanja. U marketinškom smislu internet divovskim koracima sustiže televiziju i… više »

MJERA PROTIV KRIZE

Nijemci ostaju bez dva tjedna godišnjeg odmora?

objavljeno prije 14 godina

Dva saveza malih i srednjih poduzeća u Njemačkoj predlažu da se trajanje plaćenog godišnjeg odmora njihovim zaposlenicima smanji sa sadašnjih šest tjedana kako bi se… više »

UTRKA ZA CRNIM ZLATOM

Kome će pripasti bogate rezerve nafte u pustinji?

objavljeno prije 14 godina

"Ovdje možete samo raditi, jesti i spavati", priča Dave Hutchinson za Financial Times. Hutchinson je vođa ekipe njemačkog koncerna Eon koji u Sahari neumorno traži naftu. Na temperaturama… više »

KRUG SE ŠIRI

Hypo banka istražuje se i u Sloveniji

objavljeno prije 14 godina

I u Sloveniji je u tijeku policijska istraga oko poslovanja slovenskih podružnica austrijske Hypo banke, piše slovenski poslovni dnevnik ''Finance''. Policijska uprava Ljubljana… više »

POŽAR

Rusija će prvi put u zadnjih 11 godina uvoziti žito

objavljeno prije 14 godina

Rusija će prvi put u zadnjih 11 godina morati uvoziti žito jer su nedavni šumski požari nanijeli velike štete poljoprivrednim površinama, objavio je u četvrtak ruski list… više »

OPASNOST OD NESREĆE

Mazda povlači automobile u Europi i Australiji

objavljeno prije 14 godina

Mazda Motor, poznati japanski proizvođač automobila, povlači oko 288.000 vozila na vodećim inozemnim tržištima uključujući Europu i Australiju zbog mogućih problema sa servo funkcijom,… više »

PORAZNO

Više od pola poduzeća nema niti jednu zaposlenu osobu

objavljeno prije 14 godina

Tek nešto više od polovice registriranih pravnih osoba je aktivno, a više od polovice aktivnih poslovnih subjekata nema ni jednog zaposlenika, pokazuju podaci Državnog… više »

BYE, BYE!

Britanski turoperatori redom propadaju

objavljeno prije 14 godina

U Velikoj Britaniji nastavljaju propadati agencije za organizaciju putovanja. Novi slučaj je tvrtka Flight Options koja je stavila ključ u bravu, a to je drugi propali turoperator u samo… više »

PRESEDAN

Kina postala druga najjača ekonomija na svijetu

objavljeno prije 14 godina

Kinesko gospodarstvo preteklo je u drugom tromjesečju 2010. japansko i postalo drugo po veličini gospodarstvo na svijetu nakon američkoga, čime su okrunjena tri desetljeća spektakularnog… više »

ISTRAŽIVANJE

Hrvati vole pakiranja koja mogu reciklirati

objavljeno prije 14 godina

Hrvatski potrošači imaju razvijenu svijest o potrebi ekološkog pakiranja proizvoda, ali kada to traži i nešto višu cijenu za proizvod zbog materijala pakiranja… više »

SHOW JE POČEO

Uhićen bivši čelnik Hypo Alpe Adria banke Wolfgang Kulterer

objavljeno prije 14 godina

Wolfgang Kulterer, bivši predsjednik uprave koruške Hypo Alpe Adria Bank, uhićen je u petak ujutro zajedno s još jednom osobom nepoznatog identiteta, objavilo je… više »

skrolaj na vrh