« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
BYE, BYE!

Britanski turoperatori redom propadaju

U samo tjedan dana dvije su britanske tvrtke za organizaciju turističkih putovanja stavile ključ u bravu

britanski turoperatori
britanski turoperatori (Shutterstock)
Više o

gravitacijski trening

,

kranking

,

napuhavanje

,

mectizan

,

ivermectin

,

Chris Geddes

,

rođeni 13. srpnja

U Velikoj Britaniji nastavljaju propadati agencije za organizaciju putovanja. Novi slučaj je tvrtka Flight Options koja je stavila ključ u bravu, a to je drugi propali turoperator u samo tjedan dana.

Kompanija Flight Options, koje je poslovala i pod imenom Kiss Flights, u utorak navečer priopćila je na internetu da zaustavlja svaku aktivnost. Ta tvrtka imala je čarter letove za Grčku, Tursku, Egipat, kao i za Kanarske otoke, te je organizirala paket aranžmane.

Njenih 13.000 klijenata koji su na odmoru u inozemstvu nastavit će odmor i vratit će se kući kako je bilo i ugovoreno, priopćila je britanska Uprava za civilnu zračnu plovidbu (CAA). Što se tiče rezervacija, njih oko 60.000, one su otkazane a putnicima će novac biti vraćen.

To je drugi bankrot među britanskim turoperatorima u posljednjih tjedan dana. Prošle srijede ključ u bravu stavila je tvrtka Sun4U dok je u srpnju propao Goldtrail. Bankroti se objašnjavaju time što turoperatori, već oslabljeni svjetskom ekonomskom krizom, nisu uspjeli nadoknaditi gubitke iz krize s erupcijom vulkana na Islandu kada je bio poremećen europski zračni promet. (hina/metro-portal)

18.08.2010. 12:22:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh