« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Kako skidati kilograme bez dijete i vježbanja

Mislite li da to nije moguće? Griješite, jer dovoljno je samo malo promijeniti navike i rezultati će se vidjeti na liniji

Mršavljenje ne mora biti patnja
Mršavljenje ne mora biti patnja (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

vježbanje

,

mršavljenje

,

savjeti

,

kilogrami

,

skidanje kilograma

Skidanje viška kilograma mučan je proces koji uglavnom frustrira sve koji se odluče na neku dijetu, a ako je u priču ubačeno i vježbanje, osjećamo se kao da smo dobili neki ratni zadatak.

No, Women's Health ne slaže se s takvim načinom gubljenja kilograma i daju savjete kako izgubiti višak kilograma - bez dijete i vježbanja. Ne, ne radi se o nekom čudesnom pripravku ili tehnici, nego o promjeni prehrambenih navika koje nam onemogućavaju prirodan gubitak viška kilograma.

Sve se vrti oko mozga i osjećaja sitosti, koji mu naš želudac obično šalje prekasno, pa unosimo previše kalorija. 

Za početak, odlažite vilicu na tanjur između zalogaja. Da, zvuči smiješno, no - kad je u ruci, imamo poriv uzimati nove zalogaje. Ovako ćemo imati vremena temeljito prožvakati zalogaj i polako uzeti novi, što će sve dati vremena želucu da pošalje signal sitosti u mozak i pojest ćemo barem 20 posto manje hrane.

>> Najčešće pogreške koje sabotiraju gubljenje kilograma >>

Još jedan jednostavan savjet - prepolovite porcije. Obično želimo pojesti sve što smo uzeli na tanjur, pa ako stavimo manje i jedemo polakše, manje ćemo i pojesti. Naravno, ako ste i dalje gladni, uzmite još malo ...

Najjednostavniji i najučinkovitiji savjet je - uživajte u hrani. Nemojte je samo trpati u sebe, počnite jesti barem pet sekundi nakon što je stavite u tanjur, a do tada je pogledajte i omirišite.

>> Voda i mršavljenje - pitanja i odgovori >>

Naravno, nemojte jesti pred televizorom ili računalom, jer na taj način ne obraćate pažnju na gore navedene stvari, što praktično znači da samo trpate u sebe bez razmišljanja i kontrole koliko ste pojeli, pa prosječno pojedemo 14 posto više nego što nam treba.

Za kraj, pola sata prije obroka popijte veliku čašu vode, pojest ćete manje, a isto napravite i kad tijekom dana osjetite glad - najčešće ste zapravo žedni.

04.09.2014. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh