Metro-portal.hr

objavljeno 04.09.2014. 09:01:00
SAVJETI

Kako skidati kilograme bez dijete i vježbanja

Mislite li da to nije moguće? Griješite, jer dovoljno je samo malo promijeniti navike i rezultati će se vidjeti na liniji

Mršavljenje ne mora biti patnja
Mršavljenje ne mora biti patnja (Shutterstock)

Skidanje viška kilograma mučan je proces koji uglavnom frustrira sve koji se odluče na neku dijetu, a ako je u priču ubačeno i vježbanje, osjećamo se kao da smo dobili neki ratni zadatak.

No, Women's Health ne slaže se s takvim načinom gubljenja kilograma i daju savjete kako izgubiti višak kilograma - bez dijete i vježbanja. Ne, ne radi se o nekom čudesnom pripravku ili tehnici, nego o promjeni prehrambenih navika koje nam onemogućavaju prirodan gubitak viška kilograma.

Sve se vrti oko mozga i osjećaja sitosti, koji mu naš želudac obično šalje prekasno, pa unosimo previše kalorija. 

Za početak, odlažite vilicu na tanjur između zalogaja. Da, zvuči smiješno, no - kad je u ruci, imamo poriv uzimati nove zalogaje. Ovako ćemo imati vremena temeljito prožvakati zalogaj i polako uzeti novi, što će sve dati vremena želucu da pošalje signal sitosti u mozak i pojest ćemo barem 20 posto manje hrane.

>> Najčešće pogreške koje sabotiraju gubljenje kilograma >>

Još jedan jednostavan savjet - prepolovite porcije. Obično želimo pojesti sve što smo uzeli na tanjur, pa ako stavimo manje i jedemo polakše, manje ćemo i pojesti. Naravno, ako ste i dalje gladni, uzmite još malo ...

Najjednostavniji i najučinkovitiji savjet je - uživajte u hrani. Nemojte je samo trpati u sebe, počnite jesti barem pet sekundi nakon što je stavite u tanjur, a do tada je pogledajte i omirišite.

>> Voda i mršavljenje - pitanja i odgovori >>

Naravno, nemojte jesti pred televizorom ili računalom, jer na taj način ne obraćate pažnju na gore navedene stvari, što praktično znači da samo trpate u sebe bez razmišljanja i kontrole koliko ste pojeli, pa prosječno pojedemo 14 posto više nego što nam treba.

Za kraj, pola sata prije obroka popijte veliku čašu vode, pojest ćete manje, a isto napravite i kad tijekom dana osjetite glad - najčešće ste zapravo žedni.

04.09.2014. 09:01:00
http://metro-portal.hr/kako-skidati-kilograme-bez-dijete-i-vjezbanja/87099/