« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
MA DA?

Svejedno je koju dijetu odaberete?

Bilo koja dijeta - od Atkinsove do South Beach dijete - polučit će slične rezultate i ljudi bi jednostavno trebali izabrati onu koja im najviše odgovara i pridržavati je se

Dijeta vam radi? Nemojte je mijenjati
Dijeta vam radi? Nemojte je mijenjati (Arhiva)
Više o

dijeta

,

Atkinsova dijeta

,

Dukan dijeta

,

najbolja dijeta

,

South Beach

Sve dijete smanjuju unos kalorija na sličan način, što objašnjava slične rezultate, a jedino je važno striktno se držati pravila dijete, tvrde stručnjaci nakon analize podataka o raznim dijetama i njihovoj uspješnosti.

Razne dijete postaju popularne, a nakon nekog vremena izlaze iz mode, navode znanstvenici s McMaster University koji su analizirali podatke za 7286 osoba koje su pokušale skinuti kilograme koristeći se raznim dijetama - Atkinsovom, South Beach, Zone, Biggest Loser, Jenny Craig, Volumetrics, Weight Watchers, Ornish, dijetom Rosemary Conley i drugima.

Studija je nakon 12 mjeseci pokazala gotovo iste rezultate za ljude koji su se pridržavali dijeta temeljenih na unosu hrane bez masti i na one koji su bili na dijeti temeljenoj na unosu hrane bez ugljikohidrata - obje skupine izgubile su prosječno oko 7,3 kilograma.

"Razlike među dijetama su male i čini se da nije važno koju odaberete kad želite izgubiti kilograme", navodi se u izvješću u kojem se dodaje da "mnoge različite dijete nude mogućnost gubitka tjelesne mase".

"Naši rezultati sugeriraju da pacijenti mogu izabrati onu dijetu koja im predstavlja najmanji napor i izazov", zaključuje se u studiji kanadskih znanstvenika.

05.09.2014. 09:37:46
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh