Život
ANATOMSKE NEPRAVILNOSTI

Otkrivena tajna poruka Sikstinske kapele

objavljeno prije 14 godina

Time je uputio svojevrsnu šifriranu kritiku Crkvi koja je gajila prezir prema znanosti, tvrde istraživači. Slavni talijanski umjetnik je na tom remek-djelu fresknog slikarstva u Rimu… više »

SAZNAJEMO

Osiguranja za nautičare

objavljeno prije 14 godina

Nezgode pri upravljanju plovilom, navigacijske pogreške, sudar s drugim plovilom, udar, nasukavanje, havarije, požar ili krađa nisu situacije koje nautičar želi doživjeti, međutim oni… više »

ZANIMLJIVE ČINJENICE

5 stvari koje niste znali o Južnoafričkoj Republici

objavljeno prije 14 godina

I dok zemlja uživa domaćinstvo jednog od najvećih svjetskih sportskih događaja, pogledajte pet stvari koje o njoj niste znali. 1. JAR ima 11 službenih jezika - isiZulu, isiXhosa, Afrikaans,… više »

OBITELJ ZAPANJENA

Ostavila nasljedstvo od 12 milijuna dolara - psima

objavljeno prije 14 godina

Kad je Gail Posner umrla u dobi od 67 godina, već je dogovorila da se njezinoj chihuahui i preostala dva psa prepusti fond od 3 milijuna dolara te vila na plaži u Miamiju vrijedna 9 milijuna.… više »

OSTVAREN SAN

Project Natal postao Microsoft Kinect

objavljeno prije 14 godina

Na najvećem sajmu interaktivne zabave predstavljen je, između ostalog, najnoviji kontroler nastao u Microsoftovim laboratorijima. Iako je prije godinu dana najavljivan kao Project… više »

KEMIKALIJE IZ OKOLIŠA

Jaja iz slobodnog uzgoja nezdravija su od onih iz kaveznog?

objavljeno prije 14 godina

Oko 17 posto jaja iz slobodnog uzgoja imaju nivoe nedopuštenih supstanci da ih se prema regulatorima EU može označiti nejestivima. Studija je provedena na Tajvanu, no otkrića su… više »

WS8

Nagrađeni najbolji web biznisi

objavljeno prije 14 godina

U zagrebačkom Hypo EXPO centru je 17. lipnja 2010. održana dodjela Zlatnih nagrada Web::Strategije u sklopu najposjećenije konferencije o web trgovini pod nazivom "Web::Strategija 8 - Istinom… više »

MA KAKVE LUTKE!

Devetogodišnja djevojčica svakodnevno se hrva s aligatorima

objavljeno prije 14 godina

Tek joj je devet godina i umjesto da se igra lutkama i gleda crtiće, Samantha Young svoje slobodno vrijeme troši baveći se hrvanjem s ubojitim strojevima od 2,5 metra - aligatorima. I… više »

OPTIČKO DOTIGNUĆE

Izumljen laser koji emitira 'tamu'

objavljeno prije 14 godina

Laserska naprava koja ne stvara svjetlost može zvučati kao svojevrsni tehnološki oksimoron - prva dva slova u nazivu 'laser' odnose se na 'light amplification' iliti svjetlosnu… više »

ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Shopping je najbolji lijek za prekid veze

objavljeno prije 14 godina

Sociološko istraživanje u Velikoj Britaniji pokazalo je da je ženama nakon prekida s partnerom najbolja terapija shopping. Britanke se od prekida najbolje liječe kupovanjem odjeće i… više »

TRBUHOM ZA KRUHOM

Najbolje plaćeni fizički poslovi

objavljeno prije 14 godina

Kako navode statistike američkog zavoda za zapošljavanje, radnici na naftnim platformama spadaju među najbolje plaćene fizičke radnike u SAD-u. Magazin Forbes donosi popis najbolje… više »

POTROŠAČKO LUDILO

Neviđena navala na novi iPhone srušila stranice Applea

objavljeno prije 14 godina

Obožavatelji iPhonea zagušili su Appleove internetske stranice, nastojeći se predbilježiti za najnoviju verziju tog uređaja, priopćeno je iz te tehnološke tvrtke. Broj… više »

SPORNA TERAPIJA

Homoseksualnost se može izliječiti u španjolskoj poliklinici?

objavljeno prije 14 godina

Španjolske vlasti pokrenule su istragu protiv privatne poliklinike u Barceloni koja u ponudi ima terapiju za izlječenje od homoseksualnosti. Pored tableta, liječnici su homoseksualcima… više »

BRITANIJA U PANICI

Igračka koja može oslijepiti i uzrokovati rak

objavljeno prije 14 godina

Spyder III Pro Arctic koji košta 135 funti (1500 kn) prozvan je najopasnijim laserom ikad proizvedenim. Njegova zraka 1000 je puta jača od sunčeve, a toliko je snažna da može spržiti… više »

PROVJERENA MUDROST

Životne lekcije koje možete naučiti od oca

objavljeno prije 14 godina

Čitatelji magazina Reader´s Digest  sakupili su najbolje životne lekcije koje su naučili od svojih očeva. Korisni savjeti, iskustvo i znanje na jednom mjestu. 1. Bit ćeš… više »

skrolaj na vrh