« Život
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
UNIVERZALNA GUMICA

Indijci kondome koriste za sve, a najmanje za ono čemu su namijenjeni

Od 891 milijuna kondoma koliko ih je godišnje namijenjeno besplatnoj podjeli, popriličan ih broj završi u rukama građevinara koji ih umiješaju u katran za asfaltiranje cesta

Fotografija vijesti
Više o

Indija

,

kondomi

Još 2001. godine stanovništvo Indije je premašilo jednu milijardu, a svake im se godine broj stanovnika poveća za oko 15 milijuna. Indija se istovremeno nalazi među zemljama s najvećim brojem osoba zaraženih virusom HIV-a. Zbog nevjerojatnog je porasta broja stanovnika indijska vlada je 1960. godine započela s programom besplatne podjele kondoma. Međutim, zdravstveni radnici upozoravaju da se usprkos vrlo ubrzanom porastu broja stanovnika i sve većim problemima s AIDS-om kondomi upotrebljavaju za sve drugo osim za svrhu zbog koje su izrađen, piše portal Intimatemedicine.com.hr. Štoviše, jedan doktor s medicinskog Sveučilišta King George u Lucknowu tvrdi da se od 1,5 milijardi kondoma, koliko ih se godišnje u Indiji besplatno podijeli, tek dobra četvrtina upotrijebi u svrhu zbog koje su načinjeni.

Besplatni kondomi za prenošenje vode, zaštita topova i poliranje sarija.

Prema istraživačkim sveučilišnim izvješćima, stanovništvo ruralnih područja kondome koristi za prenošenje vode kojom se umivaju nakon obavljenih poljodjelskih poslova. Indijska vojska navodno kondomima nategnutim preko puščanih i topovskih cijevi dotične štiti od prodora vlage i prašine. U Varanasi tkalci dnevno koriste oko 200.000 kondoma za podmazivanje razboja i poliranje zlatnih i srebrnih niti potrebnih za tkanje sarija. Proizvođač sarija Yusuf Bhai kaže da su kondome kupili od posrednika koji su uključeni u vladine programe planiranja obitelji i borbe protiv AIDS-a.

Graditeljska mašta ne poznaje granice

Od 891 milijuna kondoma koliko ih je godišnje namijenjeno besplatnoj podjeli, popriličan ih broj završi u rukama građevinara i njihovih poduzeća koji ih umiješaju u beton ili katran pa tu mješavinu koriste za asfaltiranje cesta koje na taj način postaju glatkije i otpornije na habanje. Navodno građevinci kondome koriste i za izradu krovova - ispod površine krova polože sloj kondoma koji sprječavaju prodor vode tijekom razdoblja monsunskih kiša.

15.02.2011. 13:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh