« Život
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
BOLJE NE!

Pet vrsta ljudi s kojima nije pametno započeti vezu na poslu

Velik dio radnika koji su započeli veze s kolegama s posla morao je zbog toga napustiti tvrtku u kojoj radi

Veze s kolegama često nisu najbolja ideja
Veze s kolegama često nisu najbolja ideja (Shutterstock)
Više o

ljubav

,

afera

,

posao

,

veze radno mjesto

,

kolege s posla

,

suradnici

Stvari se zaista mogu zakomplicirati kad uđete u romantičan odnos s nekim s posla - a najvažnije je to za kojeg kolegu ili kolegicu ste se odlučili.

Prema anketi portala Vault.com provedenoj nad preko 2.000 radnika, od onih koji su imali ljubavne veze i odnose sa suradnikom (a takvih je 59 posto), čak 30 posto tvrdi da je to izravno utjecalo na osobne i profesionalne odnose s ostalim suradnicima. Oko 18 posto radnika potvrdilo je da su zbog romantičnih iskustava na radnom mjestu na kraju morali otići iz tvrtki u kojima su radili. Kako piše ABC News, evo pet vrsta suradnika s kojima biste trebali izbjegavati ulazak u vezu.

Pripravnik

Toliko toga može poći po krivu kad hodate  s pripravnikom, asistentom ili bilo kojim drugim početnikom u tvrtci pa je bolje da odolite tom iskušenju. U slučaju da vaše kolege otkriju vezu uvijek može doći do sukoba izazvanog vašim favoriziranjem 'radnog partnera'.

IT stručnjak

Niša ne može nadmašiti to kad zovete onog slatkog (ili slatku) iz IT službe da dođe riješiti problem s vašim računalom, ali bolje je da izbjegnete ulazak u vezu s kolegama iz spomenutog sektora jer u slučaju prekida neće vam uvijek biti ugodno zvati IT službu kad vam računalo zakašljuca.

Šef

Ubacite seks, neuzvraćenu ljubav i/ili ružan prekid i nitko ne može znati kako će se vaša profesionalna karijera nastaviti ili završiti.

Šefov bračni partner

Spavati s bračnim partnerom kolege je jednostavno pogrešno. Ali spavati sa bračnim sudrugom vlastitog nadređenog ravno je profesionalnom suicidu.

Serijski igrač

Zbližite li se s osobom za koju se pouzdano zna da je igrač i da je sklon hodanju s više kolega/ kolegica, vaša reputacija može pasti preko noći, a isto tako vaše vas kolege neće shvaćati ozbiljno što u poslovnom svijetu nikako ne želite.

16.02.2011. 09:07:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    dora
    21.02.2011. 13:57
    dajte mi posao pa ću se lako obračunati s udvaračima
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh