« Žene
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
NOVI SRAM

Nije problem priznati godine, ali broj cipela je

Sve više žena treba cipele u brojevima koje su do nedavno nosili samo poveći muškarci

Veća je sramota reći da imate broj cipela 43 nego toliko godina
Više o

ženske cipele

,

broj cipela

,

veliki brojevi cipela

Potražnja za većim brojevima ženskih cipela sve više raste i britansko istraživanje pokazuje da je priznavanje broja cipele jedan od neugodnijih dijelova kupovine za žene većih stopala.

Istraživanje koje je provela kuća Debenhams među tisuću žena s brojem noge 43 ili većim pokazuje da se njih 82 posto srami veličine svoga stopala.

Polovica ispitanih žena kazala je kako se srami zatražiti svoj broj u prodavaonicama, a 36 posto ih se srami skidati cipele u javnosti.

U posljednjih deset godina prosječni broj cipele porastao je na broj 39 a povećani zahtjevi za brojem 43 za posljedicu imaju da trgovci naručuju 80 posto više cipela u tom broju.

Razlog je prije taj da stopala žena postaju šira a ne dulja, što pak stručnjaci povezuju s porastom prosječne težine žena.

Cipele većih brojeva s visokim petama sada se prizvode uz pomoć novih matrijala i tehnologija nezamislivih prije desetak godina kako bi bile čvršće i sve više slavnih žena s većim stopalima poput Nicole Kidman, Michelle Obama ili Paris Hilton šeće ih crvenim tepisima.


07.08.2011. 16:12:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh