« Žene
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
SINDROM USAMLJENE PEPELJUGE

Zašto žene ne znaju s novcima

Imate više cipela nego Imelda? Nemate novaca? Računica je vrlo jednostavna.

Fotografija vijesti
Više o

novac

,

žene kupovina

,

odgovornost

,

žene i cipele

Jedna od najčešćih rečenica koju žene izgovaraju je „Ja bih ovo, ja bih ono, ali nemam novaca za to." Čak i vrlo uspješne žene koje zarađuju iznad prosjeka često se nalaze u situacijama da na kraju mjeseca baš i nemaju novaca za osnovne potrepštine. Zašto je to tako?

Vjerojatno zato što većina žena kad ima novac troši ga nemilice na sve ono što zaista i nije potrebno!

Prebrojite samo koliko imate cipela na visoku petu? Koliko puta ste obule one s najvišom potpeticom? Koja je bila njihova cijena? O odjeći i modnim dodacima nećemo niti razgovarati, tisuću i prvi šal je zaista ono što vam treba. Kao i one traperice koje su broj premale, ali bile su na sniženju, a planirate skinuti 5 kila idući mjesec.

Ovakvo neodgovorno ponašanje prema novcu krije se iza neke zastarjele činjenice da se za osnovne potrebe u kući uvijek brinuo muškarac, a ženini novci bili su nešto poput džeparca. Princ na bijelom konju brinuo se o svemu, a male Pepepljugice su kupovale nove cipele. Nažalost vrijeme je za triježnjenje!

Nema više princa. Prema statističkim podacima 70% žena završi samima i financijski odgovornima za svoj život. Od njih samo 47% ima dovoljno za pristojan samački život! Naspram 59% muškaraca koji ako ostanu udovci mogu normalno živjeti, žene se nađu izgubljene u situaciji gdje novac koji imaju moraju raspodijeliti i na račune i hranu i poneku sitnicu (ako im ostane).

S obzirom na majčinske obveze tijekom kojih žene često prekidaju karijeru ili ju započinju kasniju, njihov mirovinski fond manji je od muškog. Kad tome pribrojimo manje plaće za isti posao i više bolovanja, na kraju će svaka žena imati manju mirovinu od muškog kolege. Rješenje je u umjerenosti i razmišljanju unaprijed.

Svaka žena bi trebala razmisliti o dodatnom ulaganju u svoj mirovinski fond ili nekoj vrsti osiguranja za stare dane, ali i u slučaju razvoda ili neke druge nevolje kroz koju će se morati sama provući.

Sljedeći put kad budete kupovale nove cipele razmislite možete li taj novac nekako bolje uložiti. 

08.08.2011. 17:15:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  medulin
  08.08.2011. 17:42
  Prema statističkim podacima 70% žena završi samima i financijski odgovornima za svoj život.
  E to mi je baš poticaj da se udam :/
 2. avatar
  Neva
  09.08.2011. 13:47
  Ima takvih glupača koje nisu u stanju prvo platiti režije, stanarinu i hranu, pa onda ako ostane sebi dozvoliti neku sitnicu. Ima takvih puno. Samo ne vidim koje im je opravdanje za takvo ponašanje, osim mentalne retardacije.
  Ne vidim kako bi drukčije bilo nego da žena bude financijski odgovorna za sebe, na prvom mjestu. Sreća pa ima i takvih, a ne samo glupih kokica.
 3. avatar
  Martina
  10.08.2011. 01:12
  Ima i muškaraca koji prvo pokupuju raze igrice, eletroniku i slične stvari pa nemaju za režije. Najčešća ženska rečenica? Nikad niste čuli muškarca da kaže da bi nešto kupio da ima novaca? Većina žena "kad ima novac troši ga nemilice na sve ono što zaista i nije potrebno"? Po kojoj studiji? Jeste li možda razmišljali da je rezlika u mogućnosti uzdržavanja nakon razvoda dolazi od toga što se uglavnom žene gura da napuste posao i brinu se za djecu, pa nakon nekoliko godina nezaposlenosti nisu više konkurente na tržištu rada? Par statističkih "podataka" ne može sakrit činjenicu da je ovaj članak čisto seksističko smeće.
 4. avatar
  Goga
  10.08.2011. 07:06
  Ovaj članak, kao da je izašao iz pera tipičnog, nisko obrazovanog rustikalnog muškarca, dakle, kao rezultat "misaonog procesa" nekog tko zaključuje na temelju informacija iz svojeg otužnog bivstvovanja i nikakvog iskustva sa ženama, bez obzirana dob (sindrom "kurve proklete").
  Šteta samo što nije ostao u okvirima lokalne birtije.

  Autoru ovog šrota, riječ dana za sac vladati: argumenti
 5. avatar
  MrM
  10.08.2011. 14:47
  ..autor je definitivno muškarac koji doma nemre hodat po stanu od ženinih cipela pa si je dao malo oduška jer da doma prigovori dobio bi po tamburi :DD
 6. avatar
  SEO optimizacija
  12.08.2011. 06:12
  Ne bi bilo loše donijeti zaključak na osnovu cijelog teksta a ne izdvojenh odlomaka.
  Generalno me interesira smije li se išta drugo reći o ženskom rodu a da to nisu isključivo hvalospjevi i podilaženje?
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh