Žene
PRIČE O IZGLEDU

Žene negiraju da su im prijateljice debele, a za sebe govore upravo to

objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci

Žene koje se često upuštaju u razgovore o debljini - negativno govore o veličini i obliku svojeg tijela - suočavaju se s većim nezadovoljstvom vezanim za vlastiti izgled i sklonije su… više »

PRINCEZE U RUŽIČASTOM

Pazite da vam kćer ne pojede Pepeljuga

objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci

Američka novinarka Peggy Orenstein upozorila je u nedavno objavljenom  eseju u časopisu New York Times na posljedice koje današnji odgoj djevojčica može imati na njihovo… više »

NOVA GENERACIJA PILULA

Stižu kontracepcijske pilule bez hormona

objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci

Neželjene nuspojave kontracepcijskih pilula, poput glavobolje, mučnine i pojačane gladi, uskoro bi mogle postati stvar prošlosti. Naime, do nuspojava dolazi zbog hormona koji se nalaze… više »

DAN ŽENA

Žene su danas uspješne političarke, poduzetnice i roba

objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci

Svijet slavi 100. Dan žena, uz pozive na jačanje rodne ravnopravnosti, te objave tragičnih podataka o broju silovanih, ubijenih žena koje su u velikom dijelu svijeta još uvijek… više »

GREJP I MANGO

Dobar parfem može pomladiti ženu osam godina

objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

Mogu li nas parfemi pomladiti? Istraživanja američkog parfumera Harveyja Princea pokazuju da mogu, a isto potvrđuje i studija koju je provela Zaklada "Smell and Taste Research" u Chicagu.… više »

PREKID JE UVIJEK BOLAN

Što nikako ne treba reći odbačenoj ženi

objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

No, tu zapravo nastaje problem, što joj reći, a što bolje prešutjeti? U mnogo slučajeva neke stvari je bolje izostaviti, jer kako se kaže - put do pakla popločen je… više »

PRAVI PRISTUP

Tajna uspješne poslovne žene jest njena ženstvenost

objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

Naime, studija je pokazala kako žene koje imaju agresivan pristup imaju manje šanse da dobiju promociju za razliku od onih koje ispoljavaju svoje ženstvene osobine. Rezultati… više »

ISTRAŽIVANJE:

Trudnice koje puše rađaju male kriminalce?

objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

"Pušenje vaše dijete pretvara u kriminalca" moglo bi glasiti upozorenje na kutiji cigareta nakon što su američki znanstvenici s Harvarda otkrili da pušenje tijekom… više »

MUDROST U PAR RIJEČI

Izjave slavnih žena koje inspiriraju

objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci

Rosa Parks, afro-američka aktivistica za civilna prava: "Tijekom godina sam naučila da kad je um odlučan, to poništava strah. Ono što se mora učiniti, neka se učini bez… više »

BEZ OČAJAVANJA

Muškarcima se više sviđaju ostavljene žene

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Djevojke, ako ste nedavno ostavljene, ne očajavajte. Ta činjenica  bi vam mogla donijeti prednost u idućoj vezi jer, sudeći prema istraživanju objavljenom u časopisu Evolucijska… više »

BEZ TOGA NE IDE

Oružje koje svaka seksi žena mora imati u svojem arsenalu

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Muški pogledi imponiraju svakoj ženi, bez obzira htjela ona to priznati ili ne. No, kao i bilo koja druga impresivna stvar u životu, biti seksi zahtjeva i primjenu nekih pravila.… više »

MALI TRIKOVI

Zapustio se i dobio pivski trbuh? Dovedite svojeg muškarca u red

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Tako je, lijenost i manjak slobodnog vremena neki su od razloga, no postoje i drugi faktori koji igraju ulogu. Muškarci se sve više debljaju. Recentna studija Sveučilišta… više »

EMANCIPACIJA?

Većina žena najradije bi bile kućanice

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Ideja da većina žena žele biti financijski neovisne jest mit, navodi Catherine Hakim iz Londonske škole za ekonomiju. Tvrdi da, unatoč godinama kampanje za jednakost spolova, mnoge… više »

INTRALIPID

Soja znatno poboljšava plodnost kod žena

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Kada je ženama koje su bezuspješno prolazile kroz tretmane umjetne oplodnje dana supstanca na bazi soje, polovica iz testne skupine je zatrudnjela. S druge strane, samo jedna od 10… više »

ŽELITE DIJETE?

Test otkriva koliko dugo ćete biti plodni

objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci

Test, koji će se naći u prodaji za tri godine, moći će predvidjeti kada će žena ući u menopauzu s odmakom od 4 mjeseca. To znači da ako žena otkrije kako joj se menopauza bliži, može se… više »

skrolaj na vrh