« Žene
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
PREKID JE UVIJEK BOLAN

Što nikako ne treba reći odbačenoj ženi

Vaša prijateljica je upravo prekinula dugu vezu, a vi je u maniri najboljih namjera želite utješiti i dati joj nadu

Fotografija vijesti
Više o

prekid veze

,

utjeha

,

žena

,

fraze

No, tu zapravo nastaje problem, što joj reći, a što bolje prešutjeti? U mnogo slučajeva neke stvari je bolje izostaviti, jer kako se kaže - put do pakla popločen je dobrim namjerama. Što reći? To ćemo ostaviti vama na izbor. Ipak, čini se kako je bitnije  ono što ne treba reći. Tu ćemo vam ponuditi listu uobičajenih fraza koje je bolje izbjegavati, jer može biti više štete nego koristi.

1. "Ma bio je vjerojatno gay." Ovo je prije 10 godina možda i zvučalo duhovito. A vrlo je vjerojatno da i nije imao sklonosti prema istom spolu.

2. Ismijavanje njegovog izgleda, posla, ukusa u muzici/filmovima. Znate, ipak je voljela tog muškarca, rane su još svježe.

3. "Nikad mi se nije sviđao". Ozbiljno? A nekako se niste odvažili to spomenuti dok su bili zajedno. ovo definitivno zvuči licemjerno.

4. Dramatiziranje kako vas je prekid toliko mnogo pogodio da vam je gore nego njoj. Radije je poštedite loše glume, jer objektivno, nije. Ionako prolazi kroz vlastitu dramu.

5. "Imaš baš loše sreće s muškarcima....A da probaš s ženama idući put?" A da se vi prijavite na audiciju za loše komičare?

6. Pretjerano kritiziranje i gađenje prema postupku bivšeg. I dok svaka žena koja je nedavno prekinula vezu može cijeniti vašu malu duhovnu potporu kad joj bivšeg nazovete "prepotentnim glupanom", previše negativnih epiteta i komentara na njegov račun može biti neukusno.

7. "Oh, uvijek nam je bio simpatičan. Možete li i dalje biti prijatelji?" Možda je ipak prerano za ovakvu psihološku racionalizaciju. Kad dođe vrijeme sama će odlučit je li to moguće.

8. "Ma ionako si predobra za njega..." Hm, da. Vjerojatno i jest tako, no u ovom trenutku njoj je na umu samo zašto je prekinuo, stoga bolje to ostaviti za kasnije.


28.01.2011. 19:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh