« Žene
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
PRAVI PRISTUP

Tajna uspješne poslovne žene jest njena ženstvenost

Žene koje žele polučiti uspjeh na poslu trebale bi se prestati ponašati kao muškarci, navode znanstvenici

Macho pristup više se preferira kod muškaraca
Macho pristup više se preferira kod muškaraca (Shutterstock)
Više o

žene

,

posao

,

ženstvenost

,

karijera

,

osobine

,

napredak u poslu

Naime, studija je pokazala kako žene koje imaju agresivan pristup imaju manje šanse da dobiju promociju za razliku od onih koje ispoljavaju svoje ženstvene osobine. Rezultati sugeriraju da najbolji način kojim će žena postići uspjeh u svijetu muškaraca jest da se ponaša kao dama.

Ovo se podudara s prošlim istraživanjima koja su pokazala da žene kojima manjka samopouzdanja, odlučnosti i ostalih karakteristika povezanih s uspješnom karijerom to mogu nadoknaditi drugim, mekišim osobinama. Takve crte ličnosti se favoriziraju kod muškaraca, dok se kod žena preferira ženstvenost.

Studija je anketirala 80 mladih muškaraca i žena o njihovim osobinama dok su još studirali. Osam godina kasnije, istraživači su ponovo uspostavili kontakt kako bi otkrili koliko su napredovali u karijeri, te ustanovili da su "macho" žene, koje su imale agresivniji pristup slabije napredovale u odnosu na njihove ženstvenije kolegice.

Žene koje su svjesno zauzimale manje napadan stav i kontrolirale svoje ponašanje prošle su mnogo bolje. Dr. Olivia O'Neill, koja je radila na istraživanju savjetuje uporne žene da vode računa i biraju kada će nastupati agresivno.

20.01.2011. 16:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh