Žene
žrtve nasilja

Predstavljen Zagrebački vodič za žene koje su preživjele nasilje

objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca

U Zagrebu je danas, u organizaciji Autonomne ženske kuće Zagreb i Grada Zagreba, predstavljena publikacija 'Gradski vodič za žene - Zagrebački vodič kroz socijalne usluge za žene koje su… više »

Jednostavno a praktično

Najlonke koje tope masne naslage uskoro u prodaji

objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca

Brazilska kompanija Scala tvrdi kako njihovi proizvodi pomažu otklanjanju masnih naslaga s bedara i trbuha. Kada je donje rublje koje proizvodi ista kompanija pušteno u prodaju,… više »

Teže ali brže

Trudnice su bolje sportašice

objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca

Strije, debljanje i umor nuspojave su trudnoće koje su poznate većini žena. Ali neke se žene, čini se, u trudnoći lakše nose s ekstremnim fizičkim naporom. Kim Clijsters, belgijska… više »

djeca, posao, ljubav

Upoznajte životne želje i strahove modernih žena

objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca

Istraživanje je provedeno ove godine i prošle godine među ženama u dobi od 18-30. Jednoglasni zaključak studije je da pripadnice ljepšeg spola imaju više samopouzdanja… više »

za izvanredne situacije

Nova kontracepcijska pilula za čak pet dana poslije

objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca

HRA Pharma dobila je dozvolu za prodaju nove, djelotvornije pilule za dan poslije pod nazivom ellaOne te uskoro kreće s njenim plasmanom na europska tržišta. Pilula će se prvo naći u… više »

žensko zdravlje

Hormonalni ciklusi su neizbježni

objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca

Američka neurologinja Luann Brizendine dokazala je kako tijekom mjesečnice ženin mozak prolazi temeljite promjene te se hormoni koje luče mijenjaju ponekad čak i za 25 posto. To može… više »

samo za žene

Alkoholom protiv osteoporoze

objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca

Više od samog alkohola na to imaju utjecaja biljni hormoni koji se nalaze u sastavu piva. Stručnjaci ujedno upozoravaju da neumjerena konzumacija alkohola ima potpuno suprotan učinak.… više »

PRIRODNO I ZDRAVO

Dojenje smanjuje rizik od raka dojke

objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca

Stručnjaci su potvrdili kako bi žene s obiteljskom poviješću raka dojke trebalo maksimalno ohrabrivati da doje jer su istraživanja pokazala da dojenje smanjuje rizik od raka dojke.… više »

TRUDNICE OPREZ

Carski rez povećava rizik od genetskih promjena

objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci

Švedski znanstvenici otkrili su moguću vezu između rođenja planiranim carskim rezom i povećanog rizika za obolijevanje od dijabetesa, raka, astme i sličnih bolesti. Studija koju su… više »

SAVJET STRUČNJAKA

Ne žurite sa skidanjem kilograma nakon poroda

objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci

Potrebno je između šest mjeseci do godine dana da bi se majke riješile viška kilograma dobivenih u trudnoći. Oponašanje slavnih osoba koje samo nekoliko tjedana… više »

majčinstvo

Kako izbjeći iscrpljenost majke

objavljeno prije 9 godina i 6 mjeseci

Naučiti kako biti majka vlastitoj bebi puno je više od napornog cjelodnevnog rada. Ako se pred majku stavi puno drugih zahtjeva, čime ona ima više posla, a manje vremena… više »

Nedodirljiva predsjednica indijskog parlamenta

objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci

Daliti ili nedodirljivi, građani Indije izvan svih kasta, osobe koje se svakodnevno diskriminiraju i praktički su im uskraćena osnovna ljudska prava dobili su predstavnicu na jednoj od… više »

savjeti

Kontracepcija za vrijeme dojenja

objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci

Mnogi su uvjereni da dojenje sprečava od nove trudnoće, no to ipak nije potpuno sigurna metoda. Mlade majke imaju na raspolaganju mnoge druge metode koje dolaze u obzir. Prva ovulacija nakon… više »

WE BOOBED

Marks & Spencer neće dodatno oporezivati velike grudnjake

objavljeno prije 9 godina i 7 mjeseci

Britanski trgovački lanac Marks & Spencer odustao je u petak od dodatnog poreza na grudnjake velikih brojeva, pošto je peticiju protiv poreza potpisalo 13.000 osoba putem… više »

ISTRAŽIVANJE

Majke dvojki, trojki ili više djece podložnije su depresiji

objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci

Žene koje rode dvojke, trojke, ili više djece odjednom imaju 43 posto veće izglede da će patiti od depresije devet mjeseci nakon poroda od žena koje rode jedno dijete, objavili su… više »

skrolaj na vrh