Žene
ALARMANTNO

Jedna od deset žena pati od poremećaja u prehrani

objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci

Istraživanjem je ustanovljeno kako postoji veza između poremećaja u prehrani i procjeni vlastitog zdravlja kod žena. Poremećaji prehrane češći su kod žena koje svoje zdravlje smatraju… više »

OTKRIĆE

Pilula za ravnanje kose zamijenit će pegle

objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci

Znanstvenici punom parom radom rade na stvaranju pilule koja bi mogla, već po potrebi, izravnati ili ukovrčati kosu, čime bi sva ostala sredstva poput pegle za kosu i sl., postala nepotrebna.… više »

oni dani

Tjelovježba ne smanjuje bol tijekom mjesečnice

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Tjelovježba neće ublažiti bol tijekom mjesečnice iako se do sada redovito preporučala ženama s takvim simptomima. U studiji provedenoj nad 650 studentica njih 28 posto osjećalo je umjerenu do… više »

Nikad dosadan

Grudnjak koji možete nositi na bezbroj načina

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Grudnjak po imenu Diamond Boutique's Limitless Bra ideja je dizajnera Franka Lamparda, a smatra se najinovativnijim komadom ženskog donjeg rublja do sada. Sastoji se od nekoliko dijelova,… više »

PRIRODA ZNA

Dojenje smanjuje rizik od dijabetesa i srčanih bolesti

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Majke koje odluče dojiti djecu mogle bi za više od polovice smanjiti rizik od 'metaboličkog sindroma', kombinacije simptoma koji uključuju visok krvni tlak, pretilost i porast… više »

ISTRAŽIVANJE

Soja smanjuje rizik od raka jajnika i maternice

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Novo istraživanje otkrilo je kako sastojci soje utječu na određene tipove raka, poput raka maternice i jajnika, na koje utjecaj imaju hormoni kao što je estrogen. Od ranije je poznato… više »

MEĐUNARODNI POZIV

Nužno je ukloniti sve oblike nasilja nad ženama

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Ujedinjeni narodi pozvali su u srijedu u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama na uklanjanje svih oblika nasilja nad njima: silovanja kao sredstva rata, obiteljskog nasilja… više »

SVE ZA LJEPOTU

Prosječna Britanka dnevno na sebe nanese 515 kemikalija

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Prosječna Britanka na svoje tijelo nanese 515 kemikalija na dan, navodi u studiji proizvođač dezodoransa Bionsen. Anketa u kojoj je sudjelovalo 2.016 žena pokazala je da većinu tih zagađivača… više »

oprez pri odabiru

Higijenski ulošci su kancerogeni?

objavljeno prije 8 godina i 11 mjeseci

Intimna higijena je iznimno bitna za zdravlje žene. Redoviti pregledi kod ginekologa i pažnja za vrijeme menstruacije uvelike će utjecati na to da li će vaginalna flora biti sterilna. Za vas… više »

ako je vjerovati znanstvenicima

Rak dojke često ne zahtijeva terapiju

objavljeno prije 9 godina

Tisuće žena koje svake godine idu na terapije i tretmane zbog raka dojke, koji između ostalog uključuju operaciju i kemoterapiju, često im se uopće ne trebaju podvrgavati jer je jedna trećina… više »

malo pomalo

Pretjerano bavljenje sportom dovodi do neplodnosti

objavljeno prije 9 godina

Stručnjaci se slažu kako je određena doza fizičke aktivnosti vrlo dobra za zdravlje pripadnika oba spola no, pretjerano iscrpljivanje tijelu može oduzeti energiju nužnu za uspješno… više »

Michelle Obama savjetuje

Ne birajte muškarca prema izgledu

objavljeno prije 9 godina

Tako je Prva dama Amerike odlučila podijeliti svoja pravila oko potrage za pravim muškarcem. Za početak, izgled ne bi trebao značiti sve. ˝U redu je ako dobro izgleda, no taj interes… više »

trend

Žene su sve niže, deblje i plodnije

objavljeno prije 9 godina

Iz Amerike je stigla loša vijest za sve muškarce koji sanjaju o visokim i mršavim ženama. Najnovija istraživanja naime pokazuju da će naredne generacije biti sve dalje od… više »

relax

Opustite se i lakše ćete zatrudnjeti

objavljeno prije 9 godina

Staromodni, zdravorazumski savjet da je za trudnoću potrebno opuštanje mogao bi stvarno nekim ženama pomoći da ostanu u "blaženom stanju", objavili su američki liječnici. Godinama su… više »

nove spoznaje

Kako se širi rak dojke

objavljeno prije 9 godina

Britanski znanstvenici koji su promatrali kako se šire stanice tumora u miševima, izjavili su da su pronašli genetski signal koji kontrolira kako se stanice raka kreću.… više »

skrolaj na vrh