« Žene
objavljeno prije 11 godina i 11 mjeseci
UUPS

Žene dokazano inteligentnije od muškaraca

Po prvi puta u stotinu godina žene su postigle bolje rezultate u testovima inteligencije od muškaraca

Žene su nadmašile muškarce u IQ testovima
Žene su nadmašile muškarce u IQ testovima (Arhiva)
Više o

žene

,

muškarci

,

test inteligencije

,

iq test

,

rezultati

James Flynn, stručnjak za testove inteligencije, osoba koju će od ove godine muškarci prezirati, a žene pogledavati s odobravanjem. Naime, navedeni je pratio sve rezultate testiranja inteligencije i otkrio da su baš ove godine žene prvi puta prestigle muškarce u rezultatima.

Prema njegovom istraživanju, rezultati su svake godine sve bolji kod oba spola, no žene su kroz povijest ostvarivale brži rast, za koji vjeruje da je posljedica modernizacije. Moderni je svijet sve kompliciraniji, što tjera naš mozak na prilagođavanje i povećavanje inteligencije.

Loša vijest za muškarce je da Flynn smatra da žene nisu još ni izdaleka pokazale učinak modernizacije na inteligenciju i da će njihovi rezultati biti još bolji. Dobra vijest je da je dokazao da inteligencija nije nužno genetski prirođena, nego se može poboljšati, stoga ima još šanse za muški rod ako prione poslu.

Objašnjenja boljih rezultata žena ima nekoliko, a najpopularnija je teorija o ženskoj sposobnosti multitaskinga, tj. brige za obitelj i karijeru u isto vrijeme. Druga pak kaže da su žene napokon shvatile da je njihova potencijalna inteligencija viša od muške, i da su se oslobodile okova predrasuda u kojima su ih muškarci držali dugo vremena.  

15.07.2012. 20:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh