« Žene
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
IZUM ZA 5

Bikini vas štiti od raka

Naramenice bikinija ostaju bijele ili nježno roza kada sunčeve zrake nisu dovoljno jake da bi oštetile ljudsku kožu

Kako znati koju kremu staviti
Kako znati koju kremu staviti (Arhiva)
Više o

sunčanje

,

rak kože

,

pametni bikini

,

UV zrake

,

zaštita prije sunčanja

Odlazak na godišnji odmor trebao bi predstavljati užitak i zadovoljstvo, a ne brigu oko toga hoćete li zbog velike količine izloženosti suncu kasnije osjećati ozbiljne posljedice. Od sada o tome jeste li se na suncu zadržali predugo više ne morate misliti vi. Dvodjelni bikini kupaći kostim upozorit će vas na prejake sunčeve zrake.

'The SmartSwim UV Intensity Bikini' umjesto uobičajene etikete ima, neuobičajen, ali praktičan senzor koji objašnjava razinu UV zračenja, a pomoći će vam i savjetom koji faktor kreme za sunčanje trebate nanijeti.

Indikator ušiven umjesto etikete zapravo je legenda koja vam objašnjava ono što se događa s vašim naramenicama. 'Pametni bikini' drže naramenice koje u ovisnosti o jačini i dužini izloženosti suncu mijenjaju boju. Kako pripadnice ljepšeg spola čeznu za lijepim i osunčanim tenom ovo je pravi način da ga dobiju pritom pazeći i na svoje zdravlje.

Indikatori u naramenicama prikupljaju podatke koje prosječna osoba ne može detektirati, a dokazuju i da je uvriježeno mišljenje o nepotrebnoj zaštiti za vrijeme oblačnog vremena potpuno netočno jer će vam naramenice i tada pokazati kako UV zraka ima u izobilju.

Naramenice bikinija ostaju bijele ili nježno roza kada sunčeve zrake nisu dovoljno jake da bi oštetile ljudsku kožu, dok se boja naramenica mijenja u ljubičastu kada sunčeve zrake dosegnu jačinu koja može izazvati rak kože.

Proizvođač pametnog odjevnog predmeta, kanadski Solestrome, tvrdi kako je potražnja za ovim 'mudrim' odjevnim predmetom koji stoji samo 64 eura, vrlo velika.

10.08.2012. 18:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh