Žene
SUROVA ISTINA

Ženama su od muškaraca ipak draži mobiteli

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Anketa provedena na 4000 žena pokazala je da bi mnoge bile potresene gubitkom svojeg mobitela, dok je dobar dio njih priznao kako bi mogle normalno živjeti bez muškarca Na prvoj… više »

SVE ZA LJEPOTU

Visoke potpetice mogu ozbiljno oštetiti zglobove

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Iako visoke potpetica izgledaju efektno i produžuju ženske noge, pretjerano nošenje takvih cipela može izazvati ozbiljne zdravstvene probleme poput artroze. Artroza je bolest koja… više »

ALARMANTNO

Jedna od deset žena pati od poremećaja u prehrani

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Istraživanjem je ustanovljeno kako postoji veza između poremećaja u prehrani i procjeni vlastitog zdravlja kod žena. Poremećaji prehrane češći su kod žena koje svoje zdravlje smatraju… više »

OTKRIĆE

Pilula za ravnanje kose zamijenit će pegle

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Znanstvenici punom parom radom rade na stvaranju pilule koja bi mogla, već po potrebi, izravnati ili ukovrčati kosu, čime bi sva ostala sredstva poput pegle za kosu i sl., postala nepotrebna.… više »

oni dani

Tjelovježba ne smanjuje bol tijekom mjesečnice

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Tjelovježba neće ublažiti bol tijekom mjesečnice iako se do sada redovito preporučala ženama s takvim simptomima. U studiji provedenoj nad 650 studentica njih 28 posto osjećalo je umjerenu do… više »

Nikad dosadan

Grudnjak koji možete nositi na bezbroj načina

objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci

Grudnjak po imenu Diamond Boutique's Limitless Bra ideja je dizajnera Franka Lamparda, a smatra se najinovativnijim komadom ženskog donjeg rublja do sada. Sastoji se od nekoliko dijelova,… više »

PRIRODA ZNA

Dojenje smanjuje rizik od dijabetesa i srčanih bolesti

objavljeno prije 10 godina

Majke koje odluče dojiti djecu mogle bi za više od polovice smanjiti rizik od 'metaboličkog sindroma', kombinacije simptoma koji uključuju visok krvni tlak, pretilost i porast… više »

ISTRAŽIVANJE

Soja smanjuje rizik od raka jajnika i maternice

objavljeno prije 10 godina

Novo istraživanje otkrilo je kako sastojci soje utječu na određene tipove raka, poput raka maternice i jajnika, na koje utjecaj imaju hormoni kao što je estrogen. Od ranije je poznato… više »

MEĐUNARODNI POZIV

Nužno je ukloniti sve oblike nasilja nad ženama

objavljeno prije 10 godina

Ujedinjeni narodi pozvali su u srijedu u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama na uklanjanje svih oblika nasilja nad njima: silovanja kao sredstva rata, obiteljskog nasilja… više »

SVE ZA LJEPOTU

Prosječna Britanka dnevno na sebe nanese 515 kemikalija

objavljeno prije 10 godina

Prosječna Britanka na svoje tijelo nanese 515 kemikalija na dan, navodi u studiji proizvođač dezodoransa Bionsen. Anketa u kojoj je sudjelovalo 2.016 žena pokazala je da većinu tih zagađivača… više »

oprez pri odabiru

Higijenski ulošci su kancerogeni?

objavljeno prije 10 godina

Intimna higijena je iznimno bitna za zdravlje žene. Redoviti pregledi kod ginekologa i pažnja za vrijeme menstruacije uvelike će utjecati na to da li će vaginalna flora biti sterilna. Za vas… više »

ako je vjerovati znanstvenicima

Rak dojke često ne zahtijeva terapiju

objavljeno prije 10 godina

Tisuće žena koje svake godine idu na terapije i tretmane zbog raka dojke, koji između ostalog uključuju operaciju i kemoterapiju, često im se uopće ne trebaju podvrgavati jer je jedna trećina… više »

malo pomalo

Pretjerano bavljenje sportom dovodi do neplodnosti

objavljeno prije 10 godina

Stručnjaci se slažu kako je određena doza fizičke aktivnosti vrlo dobra za zdravlje pripadnika oba spola no, pretjerano iscrpljivanje tijelu može oduzeti energiju nužnu za uspješno… više »

Michelle Obama savjetuje

Ne birajte muškarca prema izgledu

objavljeno prije 10 godina

Tako je Prva dama Amerike odlučila podijeliti svoja pravila oko potrage za pravim muškarcem. Za početak, izgled ne bi trebao značiti sve. ˝U redu je ako dobro izgleda, no taj interes… više »

trend

Žene su sve niže, deblje i plodnije

objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec

Iz Amerike je stigla loša vijest za sve muškarce koji sanjaju o visokim i mršavim ženama. Najnovija istraživanja naime pokazuju da će naredne generacije biti sve dalje od… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh