Zdravlje

Crohnova bolest češće se pojavljuje kod žena

objavljeno prije 16 godina

Sve se češće govori o tzv. bolestima modernog doba i zapadne civilizacije. Jedna od njih je i Crohnova bolest, kronična upalna bolest crijeva koja uzrokuje upalu ili oticanje probavnog… više »

Swayze jači i od raka gušterače

objavljeno prije 16 godina

Prije pet mjeseci svjetski mediji šokirali su javnost viješću da glumac Patrick Swayze umire. Zvijezdi filmova ‘Duh’ i ‘Prljavi ples’ preostalo je, nakon… više »

Dijabetes tip 2 može se ranije otkriti

objavljeno prije 16 godina

Znanstvenici su otkrili kako nas naše tijelo upozorava na moguće posljedice dijabetesa i godinama unaprijed, samo ga do sada nismo mogli čuti. Fetuin – A je enzim koji proizvodi… više »

Dječji smijeh škaklja mozak majke

objavljeno prije 16 godina

Sada su dokazali kako žena na pogled svog nasmijanog djeteta dobiva stimulanse u određenome predjelu mozga zaduženom za sreću. Profesor fakulteta u Hjustonu, dr. Lane Strathearn, koji je… više »

Nakon zraka, voda nam je najpotrebnija za život

objavljeno prije 16 godina

Ovih dana ugostiteljski lokali i dućani imaju mnogo posla. Žedna usta traže mnogo tekućine. Nije čudno što u ovim toplim danima naš organizam gubi mnogo više tekućine… više »

Neredovit ciklus nije nimalo bezazlen

objavljeno prije 16 godina

Izostanak menstruacije može biti znak poremećaja u prehrani poput anoreksije ili niskog nivoa estrogena, što pojačava rizik od osteoporoze. Ali to nije sve. Potaknuto nepravilnim radom… više »

Ono si što ti mama jede

objavljeno prije 16 godina

Trudne žene koje u svoj organizam unose nezdravu hranu mogu očekivati da će njihovi potomci patiti od pretilosti i biti slabog zdravlja. ‘Gušenje’ u čokoladi, keksima i… više »

Porast spolnih bolesti kod starijih

objavljeno prije 16 godina

Broj oboljelih od spolno prenosivih bolesti udvostručio se među ljudima starijim od 45 godina, pokazalo je novo istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji. Istraživači su pratili broj… više »

Kleopatrina pasta za tijelo bez dlačica

objavljeno prije 16 godina

Egipatska ‘Kleopatrina’ depilacija jedna je od novih tehnika depiliranja, a njezina je prednost što ne izaziva alergiju i u potpunosti je prirodna. Šećerna pasta,… više »

Započnite godišnji u Mira Day Spa centru

objavljeno prije 16 godina

Pripremite svoju kožu za ljetne radosti koristeći ljetno promotivno razdoblje u novootvorenom Mira Day Spa centru u Splitu i uživajte u Spa tretmanima po povoljnijim cijenama. Mira Day Spa… više »

Manje pušenja

Englezi naglo bez cigareta

objavljeno prije 16 godina

Rekordan broj pušača u Engleskoj prestao je pušiti u prvih devet mjeseci nakon uvođenja zabrane pušenja u javnim prostorima, pokazalo je novo ispitivanje.Studija… više »

Alternativa kod hiperaktivnosti

objavljeno prije 16 godina

Iako lijekovi kao što su Adderall, Ritalin i Concerta ostvaruju vrhunske rezultate u liječenju hiperaktivnosti kod djece, moguće nuspojave poput iznenadne smrti, srčanog udara i… više »

Neučinkovit test

Pozitivni, a zapravo su negativni

objavljeno prije 16 godina

Njujorški gradski zavod za zdravstvo potvrdio je New York Postu kako je došlo do velike zabune u rezultatima testiranja na HIV. Naime, u razdoblju od studenog 2007. do travnja… više »

Britanke kupuju kontracepcijske tablete online

objavljeno prije 16 godina

Nova usluga portala DrThom omogućit će punoljetnim Britankama da legalno nabavljaju antibebi pilule putem interneta, bez posjeta liječniku. Usluga pogoduje ženama koje u blizini nemaju… više »

Japanske gljive protiv raka

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

U svijetu se sve više koristi imunoterapija kao način liječenja oboljelih od karcinoma. ImmunoMax AHCC se koristi u više od 700 bolnica širom svijeta pri tretmanu… više »

skrolaj na vrh