Zdravlje
bankari najnesretniji

Plaća ne garantira sreću

objavljeno prije 16 godina

Zadovoljni zaposlenici su oni koji imaju dovoljno vremena za privatni život i dobre suradnike.Istraživanje provedeno među 1000 zaposlenika u 20 profesija pokazalo je da su zaposlenici u… više »

Uspjeh Natural Wealtha

objavljeno prije 16 godina

Superbrands Croatia 2008. novo je priznanje u nizu nagrada koje je u posljednje vrijeme osvojio Natural Wealth. Proizvodi Natural Wealth postali su dio svakodnevne prehrane velikog broja… više »

Moguće je klonirati kosu

objavljeno prije 16 godina

Svi oni koje muči manjak kose, opet će moći imati raskošne kovrče jer će znanstvenici do tada usavršiti kloniranje kose u laboratoriju. Revolucionarnu terapiju, nazvanu… više »

Besplatna promjena spola na Kubi

objavljeno prije 16 godina

Kuba je odobrila operacije promjene spola i obavljat će ih besplatno za one pacijente koji ispunjavaju potrebne kriterije. Zahtjev je već podnijelo 28 Kubanaca, a kubanske liječnike obučavali… više »

Djevojčica rođena s 2,9 promila alkohola u krvi

objavljeno prije 16 godina

Djevojčica rođena u bolnici u Otwocku kraj Varšave imala je u krvi 2,9 promila alkohola dok je majka imala 1,2 promila. Život djeteta i majke nije ugrožen, objavila je policija, koja… više »

U Hrvatskoj od raka pluća godišnje oboli 3000 ljudi

objavljeno prije 16 godina

S oko 3000 novooboljelih godišnje, Hrvatska se nalazi na visokom drugom mjestu u Europi po broju oboljelih i umrlih od raka pluća, a približno 90 posto oboljelih su aktivni i pasivni… više »

VAŠ SAVJETNIK ZA KONTAKTNE LEĆE

Njega kontaktnih leća

objavljeno prije 16 godina

Vaše zadovoljstvo kao korisnika kontaktnih leća jako je ovisno o načinu čišćenja i održavanja kontaktnih leća. O dobrom čišćenju i održavanju leća ovisi i dugoročno… više »

Dramatično: Sve više oboljelih od raka dojke

objavljeno prije 16 godina

Postoji mogućnost da će jedna od sedam žena u Engleskoj u budućnosti oboljeti od raka dojke ako se ovaj trend nastavi razvijati, pokazuju istraživanja.Stručnjaci tvrde da je način života… više »

3D rendgen za zube

objavljeno prije 16 godina

Na Zagrebačkom velesajmu na sajmu ‘Medicina i tehnika’, tvrtka S.D. Informatika predstavila je prvi put u Hrvatskoj revolucionarni uređaj u svijetu stomatologije. Riječ je o Kodak… više »

Prije puta na godišnji odmor, analizirajte stare pogreške

objavljeno prije 16 godina

Svi volimo godišnje odmore, unatoč činjenici da veoma često predstavljaju iracionalne pokušaje ‘bijega’ iz realnosti, a neki put mogu biti razočaravajući čak i do… više »

Dulji život za starije od 80

objavljeno prije 16 godina

Povišeni krvni tlak, koji je sve veći problem u svim dobnim skupinama bio je tema konferencije za tisak održane prošli tjedan u Zagrebu. Direktan povod događaju bili su… više »

Zeleni čaj protiv Alzheimera

objavljeno prije 16 godina

Antioksidans EGCG prisutan u zelenom čaju može spriječiti nastanak naslaga toksičnih proteina povezanih s Alzheimerovom bolešću, tvrde njemački znanstvenici. (METRO)  više »

Kakao za bolje srce

objavljeno prije 16 godina

Sastojak koji se u prirodi može pronaći u kakau mogao bi pomoći dijabetičarima da ne obole od neke smrtonosne srčane bolesti, zaključili su njemački znanstvenici. (METRO)  više »

Marihuana smanjuje mozak

objavljeno prije 16 godina

Dugogodišnje uživanje marihuane može izazvati smanjivanje važnih dijelova mozga do 12 posto, objavili su jučer znanstvenici sa Sveučilišta u Melbourneu.Detaljne snimke mozga kod… više »

KOLUMNA

Samo naprijed, pojedite pizzu - smanjuje rizik od raka

objavljeno prije 16 godina

Ove će godine prosječan Amerikanac pojesti 46 kriški, ili 12 kilograma pizze. Premda se ta količina približava hamburgeru - nacionalno omiljenoj hrani, mnogi se nutricionisti vesele i… više »

skrolaj na vrh