Vic dana
VIC DANA

Fata i seksualni problemi

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Fata ulazi kod doktora i s vrata briše suze, sjedne i zajeca: - Doktore, pomagajte ako boga znate... Doktor je zabrinuto pogleda: - Šta je bilo? Fata uzdahne: - Moj Mujo od mene… više »

VIC DANA

Mujo i trudnica

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Mujo se uvalio u stolac u busu i sav sretan izvadi novine, okrene sportske stranice i čita, kad osjeti udarac u glavu. Okrene se on, kad kraj njega stoji trudnica koja ga je udarila trbuhom.… više »

VIC DANA

Mujo i Fata u busu

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Mujo krenuo na posao i jedva ušao u pretrpani autobus, kad na drugom kraju ugleda susjedu Fatu. Probije se on jedva do nje, pa uzdahne: - Uf, jebote, pun autobus... Fata pogleda uokolo… više »

VIC DANA

Mujo i prometna

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Mujo ujutro dolazi do svog Golfa na parkingu pred zgradom, kad ono cijela strana slupana, a za brisačem stoji zataknut papirić. Mujo ga bijesno razmota i pročita: - Jarane, oprosti, ja sam t'… više »

VIC DANA

Mujo i dolazak punice

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Mujo i Fata probude se u subotu ujutro, sjednu piti prvu kavu kad će Mujo odlučno: - Fato, bona, de m' dones' najoštriji nož koji imamo! Fata ga zbunjeno pogleda: - Šta ć' ti… više »

VIC DANA

Plavuša na izložbi

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Plavuša se sredila i došla na otvaranje izložbe slika u obližnjoj galeriji. Obilazi tako ona postav, kad stane i počne pažljivo zagledati, pa dođe do umjetnika koji je stajao u… više »

VIC DANA

Mujo i Garonja u autobusu

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Mujo krenuo sa svojim vjernim Garonjom do jarana Hase na drugi kraj grada, pa sjeo na autobus i mirno se vozi. Fino sređena gospođa kraj njega pogleda ga prezirno i ispali: - Molim vas,… više »

VIC DANA

Mujo i posljednje pitanje

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Mujo se teško razbolio i leži na samrtnoj postelji, pa teškom mukom upita: - Fato, bona... sad kad umirem, de m' rec'... jes'l me varala? Fata ga pogleda ispod oka: - A… više »

VIC DANA

Mujo i Fata u muzeju

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Mujo i Fata otišli u muzej, pa krenu u obilazak i slušaju vodiča: - A, ovo vam je rokoko...  Fata šapne Muji: - Š'a je rek'o, bolan? Mujo slegne ramenima: -… više »

VIC DANA

Mali Mujica i susjedove jabuke

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Mujo i mali Mujica sjede u vrtu, Mujo gleda u susjedov vrt i onako, za sebe ispali: - Da m' je znat kad je vrijeme berbe jabuka... Mujica ga pogleda, trkne nogom i kad ga Mujo pogleda,… više »

VIC DANA

Fata i službeni put

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Fata došla na kavu kod susjede Habibe sva blistava i vesela, pa je ova upita: - Š'a s' tako vesela, šta nije Mujo na službenom putu? Fata se zagonetno nasmije: - Jest,… više »

VIC DANA

Mujo i nova ljubav

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Mujo našao novu curu i stalno je s njom, pa ga ona jedno veče na klupi u parku upita: - Jel' ti mene voliš, Mujo? Mujo uzdahne: - Fato, bona, otkad tebe znam ne mogu ni da… više »

VIC DANA

Fata u salonu ljepote

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Fata se vraća kući kasno popodne, a Mujo se zadere iz dnevne sobe: - Fato, bona, đe s' ti dosad? Umro sam od gladi?! Fata uđe u dnevnu i mirno odgovori: - Bila u salonu ljepote... Mujo… više »

VIC DANA

Plavuše, plavuše i opet plavuše....

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Plavuša ulazi u apoteku i pita: - Dobar dan, imate li bromazepam? Ljekarnik ukuca nešto u računalo i klimne:  - Imate li recept? Plavuša ga zbunjeno pogleda: - Da… više »

VIC DANA

Mujo iza rešetaka

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Mujo zaglavio u zatvoru zbog provale, pa ga posjeti Fata i upita suosjećajno: - Mujo, bolan, kako t' je ođe? Mujo uzdahne: - A šta da t' pričam, bona, k'o kod kuće... Fata zbunjeno… više »

skrolaj na vrh