Vic dana
VIC DANA

Fata u kafiću

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Fata sjela u kafanu, izvadila mobitel i cigare, kad se kraj nje stvori neki frajer: - Ćao, slatkice, š'a piješ? Fata ga prezrivo pogleda i odbrusi: - Bjež', bolan, seljač'no,… više »

VIC DANA

Mujo i čarobna rečenica

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Mujo se ujutro probudi mamuran, glava kao balon, a na stoliću kraj kreveta čaša vode i dva aspirina. On se zbunjeno podigne u krevetu, a na stolu - ispeglana odjeća i poruka. Digne se… više »

VIC DANA

Mujo i večernje školovanje

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Mujo upisao večernju školu i marljivo ide na nastavu, pa jedno veče na red dođe sat filozofije. Nakon kratkog uvoda, profesor ispali: - Dragi moji, pametni vam ljudi uvijek sumnjaju...… više »

VIC DANA

Mali Mujica i mesar

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Fata kuha naveliko, pa u jednom trenutku zazove sina: - Muj'ceee... Mali Mujica se nacrta u kuhinji, a Fata mu tutne lovu u ruku: - 'Ajd' u mesara, vidi ima l' svinjske nog'ce! Mujica otrči i… više »

VIC DANA

Mujo bog na poslu

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Mujo sjedi pred kafanom i lagano pijucka kavu, čita novine na suncu i uživa, kad naleti Haso i zbunjeno ga upita: - Jarane, nis' l' ti naš'o novi pos'o? Mujo zadovoljno klimne: -… više »

VIC DANA

Plavuše i prvi seks u životu

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Plavuša sjela s frendicom na cugu i poslije par koktela krenu one s pričom o seksu, pa naravno na tapetu dođe i onaj prvi. Prva plavuša nagne čašu i namigne drugoj: - Ja… više »

VIC DANA

Mali Mujica i pitanja o životu

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Mali Mujica uleti u kuhinju kod Fate i upita je: - Mamo, mamo, kako s' nastali ljudi? Fata obriše ruke o pregaču i pomiluje ga po glavi: - Bog nas je stvorio, Muj'ce... Mujica se… više »

VIC DANA

Mujo na ispitivanju

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Mujo završio u policiji na ispitivanju, panduri krenuli s imenom, a on će: - Mujo Hadžikurić, Miljackina 54... Pošalju panduri jednoga da to provjeri, a ovaj se vrati za desetak… više »

VIC DANA

Fata, Mujo i rakija

objavljeno prije 4 mjeseca

Fata zasjela na kavu s jaranicama i nakon prvih tračeva na tapetu dođu muževi, pa sve krenu grditi svoje - te ovaj smrdi i pije, drugi puši i pije, treći igra nogomet i pije... Fata ih… više »

VIC DANA

Mujo i pijana vožnja

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Mujo i Fata voze se kući nakon druženja kod Hase i nakon par minuta zaustave ih panduri. Pozovu oni Muju da izađe iz auta, a on istetura i pridržava se za vrata da ne padne. Pandur priđe… više »

VIC DANA

Mujo i vađenje krvi

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Mujo se zaputio kod doktora jer ga svašta nešto boli i osjeća se loše, pa ga ovaj nakon prvog pregleda pošalje na vađenje krvi. Dođe Mujo kod sestre, ona ga ubode… više »

VIC DANA

Mujo i sestra

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Mujo zasjeo u kafanu s Hasom i lagano pijuckaju, kad odjednom na vrata uđe povelika žena. Haso je odmjeri od glave do pete pa ispali: - Bogami, ova je pravo debela, ta b' nas mogla sve… više »

VIC DANA

Mujo na vjenčanju

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Mujo i Fata hodali godinama, pa ga ona napokon natjerala da se ožene. Napravili oni sve kako treba, pa poslije vjenčanja zasjeli u restoran s gostima na zabavu.  Nakon govora kumova,… više »

VIC DANA

Plavuša i petak 13.

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Razgovaraju dvije plavuše, pa kaže prva: - Božić ove godine pada na petak.... Druga se zabrine: - Ne valjda 13.?! više »

VIC DANA

Fata i njezina govorna mana

objavljeno prije 4 mjeseca i 6 dana

Mujo i Haso sjede u kafani kraj prozora i komentiraju prolaznike, pa kad ugledaju Fatu, Haso se oduševi: - Eno ba Fate, e ta je pravo dobra!!! Mujo procijedi: - Pa nije baš… više »

skrolaj na vrh