Vic dana
VIC DANA

Mujo i najbolji liječnik

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Mujo se požali Hasi: - Mor'o b' u bolnicu na pregled, al' ne znam kojem doktoru da idem?! Haso klimne: - Treb'o b' tražit Ferhatov'ća, on ti je najbolji... Mujo sumnjičavo zavrti glavom: -… više »

VIC DANA

Fata i noćno pijanstvo

objavljeno prije 4 mjeseca i 24 dana

Fata se vraća kući s čaršije gdje je zasjela s ostalim razvedenim jaranicama i jedva pogodi bravu na vratima, pa kad uđe ugleda djecu kako je malo preplašeno gledaju. Fata… više »

VIC DANA

Mujo i apotekar

objavljeno prije 4 mjeseca i 26 dana

Mujo sav zadihan uleti u apoteku i viče već s vrata: - Jarane, pomagaj, Fata ima temperaturu! Apotekar ga pogleda preko naočala i mirno upita: - A jel' visoka? Mujo se počeše po glavi:… više »

VIC DANA

Fata i čarobno ogledalo

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Fata čula da u jednoj trgovini ima čarobno ogledalo, pa brže bolje utrpa svoj višak kilograma u najljepšu haljinu i odjuri tamo. Pričeka na red iza ostalih žena, pa kad je… više »

VIC DANA

Mujo svjetski putnik

objavljeno prije 4 mjeseca i 28 dana

Mujo sjedi u kafani s Hasom i nakon par rundi krene ga priča: - E, jarane moj, gdje ja sve nisam bio... Pariz, New York, London, Bali, Dubai... Haso klima glavom, pa upita: - A Japan? Mujo… više »

VIC DANA

Mali Mujica i vladanje u školi

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Mali Mujica dođe iz škole i već s vrata kaže Fati: - Mamo, moram t' nešto reć'... Fata ga pogleda ispod oka: - Š'a je bilo? Mujica se premješta s noge na nogu: -… više »

VIC DANA

Mujo na kartanju

objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan

Mujo otišao od kuće s jaranima i nema ga danima, pa ga Fata krenula tražiti. Obiđe sve kafane, Muje niotkuda, napokon ga nađe kod Hase kako kocka. Ljuta i ogorčena, tresne ga po glavi:… više »

VIC DANA

Mali Mujica i panika

objavljeno prije 5 mjeseci i 2 dana

Mali Mujica trčkara čaršijom s jaranom Ibrom, kad ugledaju svatove kako se slikaju u blizini. Mujica se nasmije i reče: - Ibro, vid' sad pan'ke... Ibro ga zbunjeno pogleda: - Kak'e… više »

VIC DANA

Fata i odgoj

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

Muji došla mater u goste i ujutro kad je otišao na posao sjedne ona u kuhinju s Fatom na kavu, pogleda je ispod oka i zlobno ispali: - Sl'šaj, Fato, ja kontam da b' malog… više »

VIC DANA

Mujo na čaršiji

objavljeno prije 5 mjeseci i 4 dana

Mujo krenuo na čaršiju na nedjelju jutarnju kavu, no kad je ušao u kafanu predomisli se i vikne već s vrata: - 'Bar dan, duplu rakiju! Konobar ga zbunjeno pogleda: - Doobroo...… više »

VIC DANA

Fata i Mujo u kazalištu

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Fata natjerala Muju da je vodi u kazalište, pa se on počne buniti već nakon desetak minuta da mu je dosadno. Fata ga ušutkuje, a on i dalje po svom pa se počnu svađati ispod… više »

VIC DANA

Mali Mujica na selu

objavljeno prije 5 mjeseci i 6 dana

Mali Mujica došao kod babe na selo za vikend, i čim se uvalio u fotelju izvadi mobitel i namršti se za koji tren, pa upita: - Baba, ima l' vajfaj? Baba ga pogleda ispod oka i… više »

VIC DANA

Mujo u dućanu

objavljeno prije 5 mjeseci i 7 dana

Mujo ode u dućan u nabavku, pa nakon par minuta dođe na kasu s kolicima. Istovari sve, pa kad je prodavačica otkucala robu, nasmije mu se široko i upita ga: - Još nešto?… više »

VIC DANA

Mujo i pandur

objavljeno prije 5 mjeseci i 8 dana

Muju zaustavi policija zbog prebrze vožnje i počne mu uzimati podatke. Krenu oni s imenom i prezimenom pa adresom, da bi ga na kraju pandur upitao: - Doobro... a šta radiš u… više »

ruke dr
VIC DANA

Mujo i zaljubljenost

objavljeno prije 5 mjeseci i 9 dana

Mujo i Fata šetaju čaršijom držeći se za ruke i nakon nekog vremena sjednu na kavu, pa kad se Fata ode osvježiti na WC, konobarica se obrati Muji: - Svaka vam čast, gospod'ne,… više »

skrolaj na vrh