Vic dana
VIC DANA

Fata i alkohol

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Mujo u kafani spazi Fatu na kraju šanka, pa popravi kosu i dođe do nje s osmijehom: - Đe's, bona, 'ajde da t' pozovem jednu duplu... Fata odmahne glavom: - Jok, fala, ne p'jem, alkohol… više »

VIC DANA

Mujo i razgovori s Fatom

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Mujo i Haso sjeli na piće, pa se Haso požali: - Moj jarane, ja pravo imam problema s Habibom, ništa ne konta... Mujo slegne ramenima, a Haso nastavi: - Dobro, bolan, kako ti i Fata… više »

VIC DANA

Fata nakon rastave

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Fata se razvela od Muje i nakon mjesec dana pozovu je jaranice na kavu, da malo izađe i proveseli se. Sjednu one, naruče i Fata se krene žaliti kako joj treba novo muško: - Joo, da m'… više »

VIC DANA

Fata i antidepresivi

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Fata sjela na kavu s jaranicama na čaršiji, pa će Habiba nakon par minuta: - Fato, bona, ti s' nabac'la par kila, baš ti se pravo vidi... Fata odmahne rukom: - A jeb'ga, draga,… više »

VIC DANA

Fata na moru kod doktora

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Fata otišla na more i na prvom je kupanju uštipne rak, pa ode doktoru. Već s vrata u suzama se požali: - Doktore, zgrabio me rak za prst, boliiiiii... Doktor klimne: - 'Ajde,… više »

VIC DANA

Mujo nakon brodoloma

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Mujo poveo Fatu na krstarenje, kad brod uleti u oluju i potopi se. Nakon cijele noći posljednjim snagama Mujo se dovukao do obale pustog otoka. Izvali se umoran i sretan na plažu,… više »

VIC DANA

Fata i kuhanje

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Mujo se uvalio u dnevnu i upalio televizor, otvorio pivo i čeka večeru, kad Fata proviri iz kuhinje i ispali: - Mujo, bolan, idem do komšinice Habibe na pet minuta... Mujo ni ne skrene… više »

VIC DANA

Mujo u ambulanti

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Mujo stao na ježa u moru i mora svaki dan na injekcije, pa u nedjelju ujutro uđe u ambulantu i nakon par minuta ulovi neku sestru na hodniku: - Sestro, gdje se nedeljom primaju injekcije?… više »

VIC DANA

Mujo na fakultetu

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

Mujo sjeo na jutarnju kavu, kad naleti Haso: - Đe s' ba, Mujo, čujem da studiraš? Mujo ponosno klimne, a Haso upita: - Pa dobro, kakav je to fakultet? Mujo odvrati: - Privatni, jarane,… više »

VIC DANA

Mujo i stari jaran

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Mujo naleti na jarana iz osnovne škole nakon što ga nije vidio par godina, pa ga zabrinuto upita: - Bolan, Haso, pa na šta to ličiš? Debeo si k'o bure,… više »

VIC DANA

Mujo i prošnja Fate

objavljeno prije 2 mjeseca

Mujo čita novine u dnevnoj, kad dođe Fata, sjedne kraj njega i duboko uzdahne: - Mujo moj... bil' ti mene opet zaprosio da nismo muž i žena? Mujo ljutito spusti novine: - De, bona, a ti se… više »

VIC DANA

Plavuša autostoperica

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Plavuša krenula na put, no uskoro joj se pokvari auto i ona krene stopirati kako bi došla do mehaničara. Zaustavi se kamion, ona uskoči i počne se dopisivati s frendicom: -… više »

VIC DANA

Mujo i zlatna godišnjica braka

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Mujo i Fata dogurali do pedesete godišnjice braka, pa će Mujo uz jutarnju kavu: - Fato, bona, danas nam je pedeseta godišnjica... zakla'ć' janje da proslavimo! Fata ga pogleda… više »

VIC DANA

Plavuša prodavačica

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Plavuša dobila posao u trafiki kao prodavačica i čim je došla u svoju prvu smjenu na trafiku dođe zgodan frajer i naruči: -Tri kondoma, molim... Plavuša ga odmjeri od… više »

VIC DANA

Mali Mujica i križaljka

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Mali Mujica dograbio novine i bacio se na rješavanje križaljke, pa nakon nekog vremena upita Muju: - Babo, de pomoz' malo, ostala m' još samo jedna riječ... Mujo odmahne glavom:… više »

skrolaj na vrh