Vic dana
VIC DANA

Mali Mujica i učenje

objavljeno prije 2 mjeseca i 18 dana

Mali Mujica sjeo s jaranima na pivo, pa se žali: - Men' je mater uvijek govor'la - uč', Muj'ce, uč' da ne moraš teško radit'... i evo t' ga na - završio osnovnu,… više »

VIC DANA

Fata i godine

objavljeno prije 2 mjeseca i 19 dana

Fata sjela na kavu s jaranicama, pa nakon što su se sve izjadale o muževima, djeci, svekrvama i šefovima, ona uzdahne: - E, drage moje, stigle me god'ne... nisam više… više »

VIC DANA

Mujo traži novi posao

objavljeno prije 2 mjeseca i 20 dana

Mujo se lijepo sredio, obukao novo odijelo i izglancao cipele, pa krenuo na razgovor za posao. Kad je stigao, samouvjereno ulazi i sjeda na stolac. Žena za stolom čita njegov životopis pa ga… više »

VIC DANA

Mujo u knjižnici

objavljeno prije 2 mjeseca i 21 dan

Mujo dolazi u knjižnicu, tresne knjigom po stolu i potuži se knjižničarki: - Pravo t' je bezveze ova knjiga... prev'še likova, radnje nema, slika nema... što to dajete ljud'ma… više »

VIC DANA

Fata i šljiva

objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana

Fata se našla s jaranicama na čaršiji i sjela na kavu, pa ne skida velike sunčane naočale s očiju. Nakon što su je zbunjene jaranice počele ispitivati, ona ih skine i… više »

dug dugovanja novac
VIC DANA

Mali Mujica i kusur

objavljeno prije 2 mjeseca i 23 dana

Fata poslala malog Mujicu u trgovinu po kruh i mlijeko i dala mu krupnu novčanicu, pa kad se mali vratio i stavio vrećicu na stol, Fata ga upita: - A đe je kusur? Mujica neuvjerljivo ispali:… više »

VIC DANA

Mujo i utovar

objavljeno prije 2 mjeseca i 24 dana

Mujo našao posao na utovaru, pa cijelo jutro nosi vreće krumpira u kamione. Naleti u neko doba Haso, pa ga upita: - Š'a radiš, bolan? Mujo ga pogleda ispod oka i… više »

VIC DANA

Mujo i Fata željna seksa

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Mujo se zaposlio kao noćni čuvar i sve ide kao podmazano, kad ga jedne večeri nazove Fata i uzbuđeno prošapće u telefon: - Mujo, bolan, dolaz' kuć' odma', gledala sam jedan od onih… više »

VIC DANA

Mujo i mito

objavljeno prije 2 mjeseca i 26 dana

Mujo ostao bez vozačke, ali kako mu se ne da hodati i voziti tramvajem, on i dalje svaki dan na posao i s njega ide autom. Jedne večer vozi se on, kad najednom iskoči pandur iz grma i… više »

VIC DANA

Mujo i miš

objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana

Mujo došao kući u sitne sate dobrano pijan, uvalio se kraj Fate i zaspao kao klada, kad ga ova u neko gluho doba drma: - Mujo... Mujo... bud' se, pijanduro jedna! Mujo se okrene,… više »

VIC DANA

Mujo i naočale

objavljeno prije 3 mjeseca

Mujo dođe kod okulista i potuži se: - Doktore, mislim da mi trebaju naočale za čitanje! Doktor ga pregleda i da mu recept za naočale, kad se nakon par dana Mujo opet pojavi i baci naočale na… više »

VIC DANA

Mujo i otkaz

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Mujo sjedi u kafani prilično snuždeno i niže rakije jednu za drugom, pa Haso sjedne do njega i upita ga zabrinuto: - Mujo, bolan, šta s' pokis'o, šta ne valja? Mujo uzdahne: - A… više »

VIC DANA

Mujo i tablete

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Mujo uleti doktoru u ordinaciju i već s vrata se počne tužiti: - Doktore, bolan, pomagaj.... nemerem spavat', nemerem jebavat', nemerem s jaranima u kafani popit piće u miru, sav sam lud!… više »

VIC DANA

Mujo i kvaliteta seksa

objavljeno prije 3 mjeseca i 3 dana

Mujo cijelu večer snima Fatu u kafani, baca fore i časti je, pa je na kraju ipak uspije nagovoriti na seks. Odu oni kod njega, kresnu se, a Fata nakon seksa zapali cigaru i prokomentira: -… više »

VIC DANA

Mujo i jaran Haso na tržnici

objavljeno prije 3 mjeseca i 4 dana

Mujo na tržnici traži najbolje jabuke, kad naleti na Hasu pa ga upita: - Haso, bolan, jel' se ti sjećaš mene? Haso se nasmije; - Jašta, Mujo, kako b' te zaboravio, išli u… više »

skrolaj na vrh