Vic dana
VIC DANA

Plavuša na spoju

objavljeno prije 15 dana i 14 sati

Plavuša sjela na kavu s frendicom, a ova je odmah upita: - Čuj, kako je bilo jučer na spoju, daj pričaj!? Plavuša uzdahne: - Ma daj, bezveze, cijelu večer je gnjavio s Platonom… više »

VIC DANA

Mali Mujica i anđeli

objavljeno prije 16 dana i 14 sati

Mali Mujica igra se u dnevnoj, pa kad uđe Fata on je upita: - Mamo, jel' anđeli lete? Fata klimne glavom, a Mujica nastavi: - A čuj... juče' je babo rek'o spremač'ci da je ona njegov anđeo...… više »

VIC DANA

Plavuša i rezervni kotač

objavljeno prije 17 dana i 14 sati

Brineta i plavuša voze se automobilom i pukne im guma. Pokušavaju skinuti kotač, ali neuspješno, pa se plavuša odluči: - Ne mogu ga skinuti, pozvat ću… više »

VIC DANA

Mujo i pauk

objavljeno prije 18 dana i 14 sati

Prolazi Mujo u odjelu kraj pauk službe i vidi da dižu auto. Kaže Mujo prezrivo vozaču pauka: - Lako ti je dizat' tu nekog malog jugu, hajd' digni mog mercedesa ako s' baja? Vozač ljutito… više »

VIC DANA

Mujo gastarbajter u Švedskoj

objavljeno prije 19 dana i 14 sati

Mujo otišao na bauštelu u Švedsku i kad se prvi put vratio na godišnji, sretne Hasu pa ga ovaj upita: - Jel', bolan, Mujo, kako je u Švedskoj? Mujo odmahne… više »

VIC DANA

Fatine posljednje riječi

objavljeno prije 20 dana i 14 sati

Mujo sjedi u kafani, zamišljen, s pivom u ruci, kad do njega dođe Haso i upita ga: - Mujo, bolan, šta s' se snuždio? Mujo uzdahne: - Ma ništa, pale su m' na pamet Fatine… više »

VIC DANA

Mujo i krepost

objavljeno prije 21 dan i 14 sati

Mujo pijucka pivo u kafani, kad mu dođe Haso i upita ga: - Đe's, bolan, Mujo, š'a ima... Mujo uzdahne: - A eto... prob' sam živit' bez žena, alkohola i cigara.... Haso se zainteresira:… više »

VIC DANA

Pandur u dućanu

objavljeno prije 22 dana i 14 sati

Pandur ulazi u trgovinu i s vrata zatraži: - Imate li margarin? Prodavačica odvrati: - Imamo, Dobro jutro... Pandur zbunjeno ispali: - O, da... dobro jutro! više »

VIC DANA

Mujo kod suca

objavljeno prije 23 dana i 14 sati

Mujo krenuo u pljačku banke, kad ga u po' posla sklepa policija i privede pred suca. Sudac prolista njegove papire i upita ga: - Mujo, 'ajmo 'vako - ako vratiš pare, smanj'ću ti kaznu?… više »

VIC DANA

Mujo i psihić

objavljeno prije 24 dana i 14 sati

Mujo sjedi u kafani, pijucka pivo i vrti glavom pa nešto mumlja u bradu, pa dođe Haso i upita ga: - Š'a je, bolan, Mujo, š'a pričaš sam sa sobom? Mujo uzdahne: -… više »

VIC DANA

Mujo i Fata u Njemačkoj

objavljeno prije 25 dana i 14 sati

Mujo i Fata otišli raditi u Njemačku, ali niti jedno od njih ne zna ni beknuti njemački. Nakon dva dana pošalje Fata Muju u trgovinu da kupi rebarca i on se ubrzo vrati s… više »

VIC DANA

Mujo i trudnoća

objavljeno prije 26 dana i 14 sati

Fata posjedne Muju u kuhinji i duboko uzdahne pa ispali: - Mujo, bolan... trudna sam! Mujo se iznenadi: - Pa kako, bona, pazio sam svaki put?! Fata slegne ramenima: - Jeb'ga, Mujo... to ti je… više »

VIC DANA

Fata na identifikaciji

objavljeno prije 27 dana i 14 sati

Muju pregazio kamion i pozovu Fatu da ga identificira. Dođe ona u policiju, odvedu je u mrtvačnicu pa joj pokažu tijelo: - Jel' prepoznajete ovoga čovjeka? Fata se zamisli: - Da nije Pikaso?! više »

VIC DANA

Mujo i veliki dugovi

objavljeno prije 28 dana i 14 sati

Mujo i Fata legli da spavaju, ali Mujo se stalno vrti i okreće, pa ga pita Fata: - Mujo, bolan, šta t' je? Mujo uzdahne: - Dužan sam Hasi nekol'ko hiljada eura, a ne mogu da vratim...… više »

VIC DANA

Fata i nokti

objavljeno prije 29 dana i 14 sati

Stara Fata sjela s dugogodišnjim jaranicama na kavu, pa se nakon nekog vremena potuži: - Ma ja b' samo 'tjela da moj Mujo prestane grist' nokte, baš me pravo nervira s tim...… više »

skrolaj na vrh