Svijet nema prethodne stranice
MOJA EUROPA

Cinično ophođenje s izbjeglicama

objavljeno prije 9 sati i 47 minuta

Što se krije iza moralnih zahtijeva Europske unije i kako se s njima ophodi osobito dobro znaju ljudi iz Sjeverne Makedonije. Davno prije nego što su stotine tisuća… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. lipnja

objavljeno prije 17 sati i 46 minuta

Njemački grad Aachen 1374. godine postao je poprištem jedne od prvih zabilježenih epidemija tzv. 'plesne kuge'. Stanovnici grada, prema nekim izvorima njih do tisuću, kroz nekoliko su… više »

EHHH...

Španjolska, turizam i promjena klime

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

Za Nicolasa Sterna nema dvojbe: „Ako temperatura poraste iznad granice onoga što je zacrtano Pariškim dogovorom onda se veliki dijelovi Španjolske pretvaraju u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. lipnja

objavljeno prije 1 dan i 17 sati

Tijekom Prvog škotskog rata za nezavisnost 1314. godine započela je bitka kod Bannockburna koja je trajala dva dana. Do bitke je došlo kad su Englezi predvođeni kraljem Edwardom… više »

MLJAC

Degustacija veganskih burgera u centru Zagreba

objavljeno prije 2 dana i 2 sata

Subota 22. lipnja 2019., praznik, sunčan dan, bio je idealan za roštiljanje, i to u središtu grada Zagreba. Cvjetnim trgom od 11 sati širio se primamljiv miris veganskog… više »

GROZNO

Dubrovnik postaje grad taksija i bankomata

objavljeno prije 2 dana i 5 sati

Primicanje vrhuncu nove turističke sezone donijelo je Dubrovniku i njegovim stanovnicima očekivano rastuću nervozu zbog starog problema najezde gostiju s kruzerskih brodova, kao i poneke… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. lipnja

objavljeno prije 2 dana i 17 sati

Bitka kod Siska odigrala se 22. lipnja 1593. oko sisačke renesansne utvrde, danas poznate pod nazivom Stari grad, što ga je, na ušću Kupe u Savu, 1544. počeo graditi Zagrebački… više »

COOL

U središtu Zagreba veganski burger koji krvari

objavljeno prije 3 dana i 6 sati

Subota 22. lipnja 2019., praznik, sunčan dan, idealan je za roštiljanje, i to u središtu grada Zagreba. Cvjetnim trgom od 11 sati širit će se primamljiv miris veganskog… više »

PREGOVORI

Tko će na čelo Europske unije?

objavljeno prije 3 dana i 9 sati

Nad zgradom Vijeća Evrope u Bruxellesu, gdje se danas predvečer sastaju šefovi država i vlada EU-a na redovnom samitu, nadvili su se tamni olujni oblaci. "Potrebna je jedna… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. lipnja

objavljeno prije 3 dana i 17 sati

Na današnji je dan davne 1633. godine legendarni Galileo Galilei bio prisiljen od strane Inkvizicije da prokle, prezre i da se odrekne svojih kopernikansko heliocentričnih… više »

MA DA?

Kinezi su uživali u kanabisu još pred 2500 godina

objavljeno prije 4 dana i 2 sata

Istražujući drevno groblje u planinama Pamir na zapadu Kine znanstvenici su pronašli dosad najstarije dokaze da se kanabis zbog svojih psihoaktivnih svojstava uživao prije 2500 godina,… više »

SUD

Ništa od uvođenja cestarine u Njemačkoj

objavljeno prije 4 dana i 9 sati

Europski sud je presudio u utorak protiv uvođenja cestarine na njemačkim autocestama, jer bi teret toga pao isključivo na strance. Naime, vlasnicima vozila u Njemačkoj cijena cestarine bi… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. lipnja

objavljeno prije 4 dana i 17 sati

Na današnji dan 1819. godine u englesku luku Liverpool uplovio je SS Savannah, prvi parobrod koji je preplovio Atlantski ocean. Brod je krenuo iz istoimene američke luke u saveznoj… više »

WWF

UNESCO dao zeleno svjetlo za austrijski rezervat biosfere na Muri

objavljeno prije 5 dana i 1 sat

Vrijedni riječni krajolik Mure, koji se proteže na 13.000 ha u Austriji, službeno je proglašen rezervatom biosfere od strane UNESCO-a te tom prilikom WWF Adria čestita na iznimnom… više »

AJOJ :)

Trump objavio kandidaturu za novi mandat

objavljeno prije 5 dana i 9 sati

Donald Trump službeno je objavio kandidaturu za drugi mandat u Bijeloj kući na izborima 2020. godine na oduševljenje svojih pristaša. Najavio je izlazak na izbore… više »

skrolaj na vrh