Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 11. kolovoza

objavljeno prije 2 sata i 55 minuta

Jedna od najpoznatijih bitaka antičke grčke, ona u Termopilskom klancu, ali i jedna od najmanje poznatih pomorskih bitaka koja se u isto vrijeme odvijala kod Artemizija, započela je 480.… više »

STVARNO?

Lov na vještice postoji u 21. stoljeću

objavljeno prije 15 sati i 18 minuta

Jörg Nowak, glasnogovornik udruge missio, godinama putuje u zemlje u kojima ova misionarska katolička udruga ima projektne partnere. Prije tri godine je u Papui Novoj Gvineji prvi put… više »

COOL

Pariz bez turista

objavljeno prije 17 sati i 26 minuta

Pariz je mjesto za kojim se čezne. Glavni grad Francuske spada u najposjećenije gradove svijeta. Eiffelov toranj poznaje svako dijete. Zbog korona-krize stanovnici Pariza imaju svoj grad… više »

KOMENTAR

"Oluja" je zaustavila rat, ne NATO

objavljeno prije 18 sati i 56 minuta

Krajem srpnja ove godine je engleski list Guardian objavio članak pod naslovom "Bill Clinton pushed 'appeasment' of Serbs after Srebrenica massacre". Novinar Julian Borger je u njemu iz… više »

Dogodilo se na današnji dan - 10. kolovoza

objavljeno prije 1 dan i 2 sata

Uz pomoć Medejaca, Elamaca i Skita, Babilonci su 612. godine pr.n.e. razorili glavni grad Asirskog carstva, veličanstveni Nineveh (Ninua, Ninive) koji je kroz cijelu asirsku povijest, uz… više »

OPASNO

Raspala se posljednja netaknuta ledena ploča na kanadskom Arktiku

objavljeno prije 1 dan i 10 sati

Ploča Milne na rubu je otoka Ellesmere, u rijetko naseljenoj regiji Nunavut na sjeveru Kanade. "Iznadprosječna temperatura, snažni vjetrovi i otvoreno more recept su za pucanje leda",… više »

STRAŠNO!!

Sedamdeset i pet godina od nuklearne bombe na Nagasaki

objavljeno prije 1 dan i 11 sati

Tri dana nakon što je bomba nazvana "Mališan" eksplodirala na visini od oko 600 metara iznad Hirošime, te usmrtila između 70.000 i 80.000 ljudi, da bi u mjesecima koji su… više »

SPAS

Svjetski čelnici o pomoći Bejrutu

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

Virtualna konferencija koju su organizirale Francuska i Ujedinjeni narodi počinje u 14 sati po libanonskom vremenu (11 sati GMT). Američki predsjednik Donald Trump rekao je da se namjerava… više »

UNIŠTAVAMO...

Ubrzana deforestacija Amazonije

objavljeno prije 1 dan i 16 sati

To predstavlja rast od 35 posto u odnosu na isti period prošle godine. Između kolovoza 2018. i srpnja 2019. uništeno je 6,844 kvadratnih kilometara prašume, tvrdi INPE… više »

KORONA PRIČE

Kako se trenutno osjeća svijet?

objavljeno prije 1 dan i 18 sati

"Najkasnije od ožujka 2020. svijet se nalazi u izvanrednom stanju". Ovako Caroline Roggendorfer započinje predgovor svojoj knjizi izašloj u izdanju kuće Edition Steffen iz Kölna.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 9. kolovoza

objavljeno prije 2 dana i 2 sata

 Godine 480. Prije Krista na današnji dan perzijska vojska predvođena Kserksom u svojim je pohodima naišla na malen, ali odlučan otpor spartanskih junaka kralja Leonide kod… više »

LOŠE...

Vrućine će uskoro ubijati više ljudi nego sve zarazne bolesti skupa

objavljeno prije 2 dana i 9 sati

Privatna neprofitna organizacija National Bureau of Economic Research (NBER), kojom trenutno predsjeda James Poterba s MIT-a, objavila je veliku analizu brojnih… više »

IGRE

Kina i Iran protiv Trumpa, Rusija protiv Bidena

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

U neuobičajenoj javnoj objavi, direktor Nacionalnog kontraobavještajnog i sigurnosnog centra Willian Evanina poručio je da te zemlje koriste on-line dezinformacije i druge načine u… više »

UPS!

Sudska tužba protiv svemoćne američke Udruge vlasnika oružja

objavljeno prije 2 dana i 18 sati

Moć i utjecaj američke National Rifle Association (NRA): nakon svakog pokolja i pucnjave u američkim školama ili u javnosti, redovito uspijeva vezama u političkim… više »

Dogodilo se na današnji dan - 8. kolovoza

objavljeno prije 3 dana i 2 sata

Prvi teleskop po konstrukciji istovjetan dalekozoru načinio je Galileo Galilei početkom 17. stoljeća: 1609. godine na današnji dan i predstavio ga venecijanskom Senatu. Već početkom… više »

skrolaj na vrh