Svijet

Pala vlada Romana Prodija

objavljeno prije 16 godina i 11 mjeseci

Predsjednik talijanske vlade lijevog centra Romano Prodi sinoć je očekivano izgubio u glasovanju o povjerenju u Senatu s pet glasova razlike, nakon čega je predsjedniku Giorgiu Napolitanu… više »

EU kreće u borbu s klimatskim promjenama

objavljeno prije 16 godina i 11 mjeseci

Čelnici Europske unije jučer su prihvatili plan smanjenja emisije štetnih plinova, s namjerom da potaknu svijet na ozbiljnije djelovanje na tom području. Međutim, odgodili su… više »

Romano Prodi daje ostavku?

objavljeno prije 17 godina

Predsjednik vlade lijevog lijevog centra Romano Prodi dobio je jučer navečer povjerenje Zastupničkog doma talijanskog parlamenta sa 326 glasova ‘za’ i 275 ‘protiv’ od… više »

Palestinci provalili u Egipat

objavljeno prije 17 godina

Deseci tisuća Palestinaca iz pojasa Gaze, koji već danima žive bez plina i struje zbog izraelske blokade, silom su jučer ušli u Egipat srušivši golemi pogranični betonski… više »

KOSOVO

Neovisnost 6. veljače?

objavljeno prije 17 godina

Kosovo će neovisnost proglasiti 6. veljače, javio je jučer Radio Kosovo pozivajući se na izvore bliske uredu kosovskog premijera Hashima Thaçija. Naime, toga bi datuma na sjednici… više »

IDEALIZAM

Masdar City, pustinjski eko-grad budućnosti

objavljeno prije 17 godina

Zamislite grad od 50.000 ljudi bez automobila, bez ugljičnog dioksida, bez otpada, zeleni grad budućnosti. Sada ga zamislite u zaljevskoj pustinji, gdje ljetne temperature dosežu 50… više »

Senzori koji čuvaju okoliš

objavljeno prije 17 godina

Australska kompanija Moletech predstavila je ovih dana keramičke senzore MTECH kojima je jedina svrha očuvanje okoliša. Naime, senzori su namijenjeni stavljanju u rezervoare u… više »

Broj pothranjene djece sve manji

objavljeno prije 17 godina

Svoj peti rođendan ne doživi 9,7 milijuna djece u svijetu, navodi Fond Ujedinjenih naroda za djecu (UNICEF) u svom godišnjem izvješću i ističe da je prvi put otkako postoje… više »

Putin se ‘rješava’ svojih protivnika

objavljeno prije 17 godina

Rusko državno tužiteljstvo pokrenulo  sudski postupak protiv liberala i oporbenog kandidata na predsjedničkim izborima 2. ožujka, bivšeg premijera Mihaila Kasjanova, optužujući ga… više »

Prodi u borbi za opstanak

objavljeno prije 17 godina

Talijanski premijer Romano Prodi zatražio je jučer povjerenje parlamenta nakon što je u ponedjeljak navečer bivši ministar pravosuđa Clemente Mastella najavio kako njegova… više »

Arkan htio smaknuti šefa Uefe

objavljeno prije 17 godina

Prva emisija serijala televizije B92 ‘Insajder - o nogometnoj mafiji’, koja će govoriti o sprezi kriminalnog miljea s nogometom u Srbiji, donijela je priču o tome da je ratni… više »

Petraeus 2009. odlazi u NATO?

objavljeno prije 17 godina

Ministarstvo obrane SAD-a razmatra prijedlog o imenovanju generala Davida Petraeusa, koji trenutačno zapovijeda američkim snagama u Iraku, na mjesto glavnog zapovjednika snaga NATO-a,… više »

Budućnost Srbije ovisi o Koštunici

objavljeno prije 17 godina

Hoće li u drugom krugu srbijanskih predsjedničkih izbora, 3. veljače, pobijediti Šešeljev radikal Tomislav Nikolić ili demokrat Boris Tadić, ovisit će o tome kojega će od njih… više »

Saudijke mogu same u hotele

objavljeno prije 17 godina

Saudijske vlasti odlučile su dopustiti ženama da odsjedaju same u hotelima, bez obavezne muške pratnje kako je bilo dosad.Kraljevska odluka omogućila je ministarstvu trgovine i… više »

‘Tom Cruise nastupa kao Joseph Goebbels’

objavljeno prije 17 godina

Ugledni njemački povjesničar Guido Knopp usporedio je glumca i člana Scijentološke crkve Toma Cruisea s nacističkim ministrom propagande Josephom Goebbelsom.- Tom Cruise nastupa kao… više »

skrolaj na vrh