Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 21. rujna

objavljeno prije 59 minuta i 51 sekundu

Francuski dvorski časnik, kraljev puškonoša i lovački poručnik Louisa XV. François Antoine, 1765. godine objavio je kako je ubio 'Zvijer iz Gévaudana'. Misteriozno… više »

NAPOKON

Ina proglašena krivom u slučaju Ivane D

objavljeno prije 14 sati

Općinski sud u Novom Zagrebu donio je nepravomoćnu prekršajnu presudu protiv Ine u vezi s plinskom platformom Ivanom D koja je prije gotovo četiri godine potonula u sjevernom Jadranu.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. rujna

objavljeno prije 1 dan

Na današnji dan davne 1519. godine legendarni portugalski moreplovac Ferdinand Magellan započeo je svoje prvo, a kako se kasnije uspostavilo i uspješno putovanje (plovidbu) oko… više »

BRAVO

Novi korak k smanjenju CO2 otiska

objavljeno prije 1 dan i 11 sati

Beiersdorf Hrvatska u partnerstvu s međunarodnom logističkom kompanijom DSV uvodi prve kamione na Bio-LNG (biološki ukapljeni prirodni plin) pogon u svoju transportnu flotu. Radi se o… više »

UFF

Najgora suša u Amazoni

objavljeno prije 1 dan i 17 sati

Solimoes, jedna od glavnih pritoka moćne rijeke Amazone čije vode izviru u peruanskim Andama, pao je na najnižu razinu zabilježenu u Tabatingi, brazilskom gradu na granici s Kolumbijom.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. rujna

objavljeno prije 2 dana

Charles Augustus Lindbergh bio je američki zrakoplovac, istraživač i izumitelj. Slavljen je kao najbolji i najhrabriji letač svojega doba. Znamenit je njegov let preko… više »

ODLIČNO!

Započeo projekt „Čuvari svježeg zraka“

objavljeno prije 2 dana i 11 sati

Nakon što su istraživanja kvalitete zraka provedena u učionicama hrvatskih škola pokazala visoku koncentraciju ugljičnog dioksida, što direktno utječe na veću prisutnost… više »

MOBILNOST

Europski tjedan mobilnosti završava Danom bez automobila

objavljeno prije 2 dana i 17 sati

Europski tjedan mobilnosti i ove godine donosi nove inicijative za unaprjeđenje održive mobilnosti, promiče održive oblike transporta i podiže svijest o utjecaju svakodnevnih navika… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. rujna

objavljeno prije 3 dana

Zgrada američkog Capitola jedna je od najprepoznatljivijih na svijetu, a u njoj zasjeda Kongres Sjedinjenih Država - zakonodavno tijelo američke federalne vlasti. Kongres je dvodoman i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. rujna

objavljeno prije 4 dana

Rijeka Antietam lijevi je pritok rijeke Potomac u državi Maryland na kojoj je tijekom američkog građanskog rata 17. rujna 1862. došlo do bitke između postrojbi Unije (sjever) i… više »

KLIMATSKE PROMJENE

Gdje to prijete prirodne katastrofe?

objavljeno prije 4 dana i 13 sati

Potresi, erupcije vulkana, suše. Tajfuni i poplave. Na Filipinima takvi prirodni događaji pripadaju u svakodnevicu. Tajfun Yagi je nedavno izazvao izlijevanje rijeka, velika… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. rujna

objavljeno prije 5 dana

General Motors Corporation, poznat i pod skraćenicom GM, američki je automobilistički koncern sa sjedištem u Detroitu. Koncern je 1908. osnovao William C. Durant, a već iste godine… više »

LOŠE

Središnja Europa pod vodom

objavljeno prije 5 dana i 12 sati

Dok su u Njemačkoj zabilježene samo manje poplave, situacija s poplavama u nekoliko susjednih zemalja se već pogoršala. U Poljskoj je premijer Donald Tusk noć sa subote na… više »

PRVA POMOĆ

Svjetski dan prve pomoći

objavljeno prije 5 dana i 17 sati

Iako je prva pomoć vještina koja može spasiti život, u Hrvatskoj je znanje o njoj, nažalost, nedovoljno. Nalazimo se na samom dnu statistike poznavanja prve pomoći među europskim… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. rujna

objavljeno prije 6 dana

Mayflower je bio poznati brod koji je prevozio engleske separatiste, znane još kao Pilgrimi, iz Southamptona u Engleskoj u Plymouth, Massachusetts 1620. godine. Brod je isplovio iz… više »

skrolaj na vrh