Svijet nema prethodne stranice

Dogodilo se na današnji dan - 27. kolovoza

objavljeno prije 1 sat i 46 minuta

Francuska revolucija počela je u krvi, kotrljale su se glave, revolucija je jela svoju djecu, no pad Bastille je svejedno jedno od općih mjesta u povijesti čovječanstva. Na današnji… više »

ZANIMLJIVO

Hoćemo li koristiti baterije na slanu vodu?

objavljeno prije 9 sati i 39 minuta

Baterije na slanu vodu predstavljaju inovativan i ekološki prihvatljiv pristup pohrani energije, koji ima potencijal da transformira način na koji skladištimo i koristimo… više »

MEĐUNARODNI DAN

Danas je Međunarodni dan pasa

objavljeno prije 12 sati i 10 minuta

Međunarodni dan pasa, koji se obilježava 26. kolovoza, poseban je dan posvećen najboljim prijateljima čovjeka. Ovaj dan slavi pse svih pasmina, veličina i dobi, prepoznajući njihovu važnu… više »

EH, DA...

Što nas muči kad su u pitanju klimatske promjene?

objavljeno prije 14 sati i 38 minuta

Klimatske promjene jedan su od najvećih izazova s kojima se čovječanstvo suočava u 21. stoljeću. Znanstvenici i stručnjaci diljem svijeta već desetljećima upozoravaju na ozbiljne posljedice… više »

HMMM...

Tko je krivično odgovoran za klimatske promjene?

objavljeno prije 18 sati

Međunarodni sud pravde utvrdit će do kraja iduće godine pravnu odgovornost država iz Pariškog sporazuma. Ujedinjeni narodi zatražili su prošle godine savjetodavno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. kolovoza

objavljeno prije 1 dan i 1 sat

Rimsko se Carstvo prostiralo duž obala Mediterana, kao najmoćnija sila tadašnjeg zapadnog svijeta. No, jednom od careva ni to nije bilo dovoljno, pa je krenuo u pokoravanje kontinenta.… više »

DA?

Plinovi koji zagrijavaju klimu se krijumčare u Europu

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Plinovi su hidrofluorougljici (HFC), niz kemikalija koje se uglavnom koriste za hlađenje u industriji i maloprodaji, koje ne oštećuju ozonski omotač kao druga zabranjena rashladna… više »

NAPOKON

Napokon pametna uredba

objavljeno prije 1 dan i 12 sati

"Uredba postavlja pravno obvezujuće ciljeve za obnovu različitih vrsta ekosustava, uključujući kopnene, morske, slatkovodne i urbane sredine. Ova inicijativa je ključna u borbi protiv… više »

TREBA!

Brojne tužbe zbog nafte

objavljeno prije 1 dan i 17 sati

Dok se planet i dalje zagrijava, prosvjedi protiv fosilnih goriva posljednju se dekadu prelijevaju s ulica u sudnice. Od 2017. godine, diljem svijeta, podneseno je 2341 tužbi protiv raznih… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. kolovoza

objavljeno prije 2 dana i 1 sat

Doba renesanse označilo je i malo veće slobode u razvoju znanosti i istraživanju svijeta oko nas, no i dalje su ostale neke granice koje je bilo prilično teško prijeći. Galileo Galilei… više »

E PA STVARNO...

Kaspijskom jezeru prijeti ekološka katastrofa

objavljeno prije 2 dana i 6 sati

Kaspijsko jezero, najveće na svijetu, nalazi se između Azerbajdžana i Kazahstana, okruženo Rusijom na sjeveru i Iranom i Turkmenistanom na jugu. Razina vode u Kaspijskom jezeru, koja jako… više »

EH, DA...

Društvene prijetnje uz klimatske promjene

objavljeno prije 2 dana i 12 sati

Ipak, predviđa se da će među najznačajnijim učincima budućih klimatskih promjena na zdravlje biti sljedeći: povećanje smrtnosti i bolesti povezanih s ljetnim vrućinama; smanjenje smrtnosti i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. kolovoza

objavljeno prije 3 dana i 1 sat

Na današnji dan početkom naše ere, preciznije 79. godine dogodila se jedna od najstrašnijih prirodnih katastrofa u povijesti, ako gledamo u razmjerima svijeta poznatog u… više »

COOL

Poznati vegani akrobati na ZeGeVege festivalu

objavljeno prije 3 dana i 11 sati

Splitski umjetnici Crowd Control, ime iza kojega se kriju životni i plesni partneri Sonja Bonačić i Jan Hajsok, najavna su lica 16. ZeGeVege festivala održivog… više »

UPS!

Vrućine će nas ubijati...

objavljeno prije 3 dana i 14 sati

Hladnoća ubija više ljudi nego vrućina u Europi, a neki tvrde da će klimatske promjene biti od koristi društvu smanjenjem tih smrti. Ali studija, objavljena u časopisu… više »

skrolaj na vrh