Lifestyle BODY&SOUL
ZANIMLJIVO

Nutrijenti koji ženama najčešće nedostaju

objavljeno prije 6 godina

Zdrava prehrana zapravo znači unošenje svih potrebnih nutrijenata, naročito onih esencijalnih, kako bi naš organizam savršeno funkcionirao. No, to vrlo često nije slučaj,… više »

SAVJETI :)

Stepenice, a ne lift - obavezno!

objavljeno prije 6 godina

Stepenice nam svima idu na živce, pogotovo onima koji žive na višim katovima i, prije ili kasnije, počinjemo obavezno koristiti lift. No, ako pitamo stručnjake, tu grdno… više »

ZNATE LI?

Enzimi - superheroji naše probave

objavljeno prije 6 godina

Uloga hrane u čovjekovom životu je jasna. Hrana je potrebna za život; održavanje normalnog stanja uhranjenosti, proizvodnju energije i zdravlje. No, da bi se hrana mogla iskoristiti ključan… više »

O, DA!

Jedno jaje dnevno za zdravije srce

objavljeno prije 6 godina

Jaja su izvor hranjivih tvari poput proteina, vitamina i masnih kiselina, a jedno jaje dnevno može učiniti čuda za zdravlje vašeg srca, tvrdi nedavna studija. Tim stručnjaka iz Kine i… više »

ZNATE LI?

Zašto se kava i čaj piju bez šećera?

objavljeno prije 6 godina

Kava je, bez ikakve sumnje, najomiljeniji napitak u ovim krajevima, a ni čaj nije daleko - no kako je pijemo? Očito pogrešno, ako pitamo stručnjake, jer osobe koje svoju kavu ili čaj… više »

SAVJETI

Prirodni način zaštite od komaraca

objavljeno prije 6 godina

Komarci nam definitivno mogu upropastiti večer, izlet ili jednostavno kavicu na balkonu/vrtu, a ako niste oduševljeni raznoraznim sprejevima kojima se možete zaštititi od… više »

ZANIMLJIVO

Vitamin D odgovoran je za masnoće u tijelu

objavljeno prije 6 godina

Sve se više razgovara o vitaminu D i njegovoj važnosti. Otkriva se koliko je bitan za organizam, ali i to koliko nam može naštetiti ako ga nemamo dovoljno. Istraživanja su… više »

ZAPAMTITE!

Tri primjene kokosovog ulja za ljepotu

objavljeno prije 6 godina

Kokosovo ulje u zadnje je vrijeme hit u kuhinjama, pa se možda malo maknula iz fokusa činjenica da se jednako tako uspješno primjenjuje i za ljepotu. Ulje kokosa koristi se u… više »

HRABRI? ILI... :)

Borilačke vještine – korisne za sve generacije

objavljeno prije 6 godina

Tjelesna aktivnost općenito je neizbježna za zdravlje, no što zapravo znamo o dobrim stranama pojedinačnih vrsta vježbi i treninga? Dokazano je da trčanje može produljiti životni… više »

ZDRAVLJE

Kada i koliko treba vježbati?

objavljeno prije 6 godina

Vježbanje odavno više nije rezervirano za sportaše i zaluđene rekreativce, već se uspješno pozicioniralo kao obavezan dio zdravog načina života jer donosi mnoge… više »

AHA!

Ljekoviti čajevi za dobro jutro

objavljeno prije 6 godina

Čaj je jedina konkurencija kavi kad su omiljeni napitci u pitanju, no u našim se krajevima uglavnom doživljava kao nešto što se pije samo kad si - bolestan. No, čajevi… više »

MA DAJ!

Za razvijanje prijateljstva potrebno je 200 sati

objavljeno prije 6 godina

Kada je vrijeme da prijatelja proglasimo - najboljim prijateljem? Ovim pitanjem pozabavio se profesor komunikologije Jeffrey Hall, koji je u svojem radu objavljenom u časopisu Journal of… više »

MLJAC

Volite paštu sa šalšom? Pametno!

objavljeno prije 6 godina

Šalša, šug od poma i tko zna kako se još zove u našim krajevima - ukratko, kuhani umak od rajčice pomaže poboljšanju aktivnosti probiotika… više »

JESTE LI ZNALI?

Nisu sve kalorije jednako štetne

objavljeno prije 6 godina

Ako želite zdravo jesti, broj kalorija nije jedino o čemu trebate razmišljati. Uravnotežena prehrana nije samo igra brojevima, jer je količina kalorija koju unosimo u organizam jednako… više »

Zbunjenost, razmišljanje
MA DA?

Pazite kako jedete i mozak će vam biti poletan i mlad

objavljeno prije 6 godina

Vježbanje je sjajna stvar, kako za tijelo, tako i za mozak - dokazano ga održava u formi i čini mlađim, no ako vi ne spadate baš u ekipu koja se znoji, a treba vam mozak u punoj snazi,… više »

skrolaj na vrh