Trikovi za spašavanje presoljenih jela
Kako bismo riješili taj problem, potražili smo savjete profesionalnih kuhara kojima se mnogo puta dogodilo da su presolili neko jelo
Presoljeno jelo prisjest će i najvećim ljubiteljima hrane, a nije toliko rijetko da nam pobjegne malo previše soli i hrana postane gotovo nejestiva.
E, kako bismo riješili taj problem, potražili smo savjete profesionalnih kuhara kojima se mnogo puta dogodilo da su presolili neko jelo.
Ukratko, ovako se neutralizira sol u hrani:
Juha - najjednostavnije je dodati malo vode i prokuhati par minuta. Ali, ova metoda može biti dobra samo ako ste mrvicu presolili juhu pa ne treba dodavati puno vode. Možete i staviti vrećicu riže u juhu i prokuhti, jer će riža upiti višak soli. Slobodno dodajte malo šećera u juhu, pričekajte da se otopi pa kušajte, a i namirnice kao što su krumpir, njoki, ili tijesto pomažu apsorbirati višak soli.
Meso - kiselo vrhnje može spasiti jelo od mesa ako ste ga presolili. Stavite meso u posudu sa kiselim vrhnjem i ostavite da se hladi. Ako ste presolili mljeveno meso, dodajte sitno sjeckani kupus, tikvicu ili naribajte sirovi krumpir u smjesu. Sol će se manje osjetiti, a jelo će biti sočno.
Povrće - umak od povrća spasit ćete rajčicom. Sitno je nasjeckajte u jelo i prokuhajte, a možete ukloniti višak soli i ako povrće zalijete neslanom vrućom vodom i kuhate nekoliko minuta, prenosi BrightSide.
Novi komentar