Lifestlye AUTO
novi rekorder

Najbrži auto na svijetu juri 418 km/h

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Keating TKR pretekao je za 6,15 km/h SCC Ultimate Aero TT koji se dugo osamljeno nalazio na vrhu najbržih automobila na svijetu koji se proizvode u seriji. Probno testiranje već je na prvom… više »

Kao iz SF romana

Pogled na budućnost: Tokyo motor show

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Radi uštede troškova mnogi strani izlagači zaobišli su Tokyo pa je Lotus bio jedini vanjski prezenter. No to nije spriječilo domaće izlagače da predstave svoje pomalo… više »

pozor!

Upalite svjetla svog automobila

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Prema članku 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama u razdoblju zimskog računanja vremena, za vrijeme vožnje danju moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla. U slučaju da to… više »

najskuplji SUV

Sjedala automobila od kože kitovog penisa

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Najskuplji SUV na svijetu opremljen je ekscentričnim detaljima poput zlatom okovanih prozora, pokazivačima brzine od dijamanta i sjedalima presvučenim kožom kitovog penisa koja se smatra… više »

vizije

Automobili će u budućnosti sličiti biciklima

objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci

Tri poznata proizvođača automobila iskoristila su nedavno završen sajam u Frankfurtu kako bi predstavila svoje najnovije vizije razvoja automobilske industrije. Renault, Volkswagen i… više »

NEMA BRIGE

Frankfurtski sajam automobila posjećen unatoč krizi

objavljeno prije 11 godina

Njemački savez autoindustrije (VDA) objavio je kako je 63. Međunarodni sajam automobila u Frankfurtu, koji se zatvara u nedjelju, posjetilo oko 850 tisuća osoba. Broj posjetitelja… više »

240 km/h

Motor na struju postavio svjetski rekord

objavljeno prije 11 godina

Proizvođač Mission Motors postavio je svjetski rekord sa svojim novim električnim motociklom - Mission One. Poduzeće si je zadalo cilj da za nekoliko godina prestigne benzince i potpuno… više »

Crash test

Frontalni sudar oldtimera i novog Chevroleta

objavljeno prije 11 godina

Američki stručnjaci za nesreće, zaposleni u Institutu za osiguranje na autocestama, proveli su povodom 50. rođendana organizacije zanimljiv crash test. U kontroliranim uvjetima, izveli su… više »

povratak legende

Citroen vraća Spačeka?

objavljeno prije 11 godina

Britanski magazin Auto Express otkrio je iz povjerljivih izvora da će Citroen već na predstojećem Sajmu automobila u Frankfurtu predstaviti novi model Spačeka. Prve sumnje u dolazak nove… više »

četiri kotača

Utrkivanje na zeleni način ili jednostavno Formula Nula

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Ne, nije priča iz budućnosti. Ekološki pogodno utrkivanje, sa svim popratnim užitcima, adrenalinom i natjecateljskom atmosferom već postoji i to pod imenom „Formula Zero"… više »

Tehnički problemi s parnim automobilom

Sto godina star rekord postignut u parnom automobilu i dalje stoji

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Tim pretežito iz Hampshirea započeo je proces obaranja svjetskog rekorda u pustinji Mojave u Californiji u zračnoj bazi Edwards. Nadaju se da će njihov parni automobil nazvan Inspiration… više »

Spasio milijun života

50 godina od izuma prvog automobilskog pojasa

objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec

Izumio ga je švedski proizvođač automobila, Volvo, 1959. Inženjer Nils Bohlin koji je dizajnirao sigurnosno sjedište mlaznih aviona koje se u slučaju nesreće može katapultirati,… više »

loša vijest za nostalgičare

Prestaje proizvodnja megapopularnog Golfa jedinice

objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca

Gotovo nevjerojatno zvuči vijest da se prestaje proizvoditi Golf I, automobil koji je prvi put proizveden prije 39 godina u Njemačkoj. Podružnica Volkswagena u Južnoafričkoj republici planira… više »

Mala pametna Toyota iQ

objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca

Jednoga ćemo dana vjerojatno svi voziti ovakve male gradske automobile čiji ih je dizajn definirao vožnjom za jedno ili maksimalno dvoje ljudi. Ovaj maleni automobil dosta podsjeća na Smarta,… više »

Godišnji odmor s vašim limenim ljubimcem

objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca

Upravo ste počeli razmišljati gdje biste se ove godine mogli zaputiti nakon što spakirate svoje kovčege i sjednete u svoj ugodan klimatiziran automobil? - Zašto se ne… više »

skrolaj na vrh