« Lifestlye AUTO
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
QOROS 3

Prvi kineski auto s 5 zvjezdica na Euro NCAP-u

Qoros 3 je prvi kineski automobil koji je osvojio maksimalnih 5 zvjezdica na Euro NCAP-u - bolji rezultati od razvikane konkurencije u klasi

Qoros 3 je briljirao na testu
Qoros 3 je briljirao na testu (Automania)
Više o

Euro NCAP crash testovi

,

NCAP

,

Qoros 3

I to smo konačno dočekali! No, bilo je samo pitanje kada će se dogoditi. Europski proizvođači digli su veliku buku kada su kineski automobili redom dobivali slabe i neprolazne rezultate referentnog Euro NCAP testiranja.

Tako je na primjer 2009. godine kineski automobil Brilliance BS4 osvojio nula zvjezdica, ali iz godine u godine situacija je bila sve bolja. Sve je to bilo popračeno s puno negativnih tekstova, ali svi su prešutjeli kako se ogromna količina vozila kreće po europskim cestama stara deset i više godina bez ikakve posebne opasnosti, a ti automobili po današnjim vrijednostima koje od novih automobila traži Euro NCAP testiranje imali bi zasigurno slabije rezultate od kineskih automobila.

No, ostavimo ovu temu za neku drugu diskusiju i članak, a vratimo se sadašnjem trenutku. Kao grom iz vedra neba odjeknuo je rezultat Euro NCAP testiranja kineskog automobila Qoros 3 koji je sada trenutačno najsigurniji automobil na tržištu u svojoj klasi.

Vjerujemo kako je pozornijim čitateljima jasno da vijest kako kineski automobil prolazi Euro NCAP visokim ocjenama nije iznenađenje, ali iznenađenje je tako odličan rezultat, koji ga svrstava u najsigurnije automobile trenutačno na tržištu prema ocjeni Euro NCAP-a.

Više pročitajte na portalu Automania.hr

27.09.2013. 19:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh