Lifestyle
LOŠE STANJE

Svako šesto dijete u Španjolskoj osjećalo se depresivno

objavljeno prije 3 dana i 15 sati

Španjolska je uvela jednu od najstrožih karantena na svijetu, uključujući to da djeca nisu mogla izlaziti iz kuća četiri tjedna, kako bi suzbila epidemiju koja je usmrtila gotovo… više »

MLJAC

Kvinoja, namirnica budućnosti

objavljeno prije 3 dana i 21 sat

Iako se najčešće smatra zdravijom zamjenom za rižu, kvinoja nije žitarica, već usjev nalik žitarici koja se uzgaja zbog svojeg jestivog sjemena. Sjemenke kvinoje mogu biti različitih… više »

LOŠE...

Tamna strana rada od kuće - usamljenost

objavljeno prije 4 dana i 10 sati

Usamljenost na radnom mjestu može biti problem čak i kad radimo u uredu, a iznenadni prijelaz na rad od kuće može povećati taj rizik. "Ako ste dugo radili s ljudima i imate takvu vrstu veza i… više »

KAO I UVIJEK

Žene nose najveći posao u obitelji

objavljeno prije 4 dana i 13 sati

Novo istraživanje Lean Ina, ženske organizacije osnovane od Facebook COO-a Sheryl Sandberg, ispituje kako se žene, koje rade od kuće tijekom pandemije Covida-19, bolje nose s obvezama u… više »

NOVO STARO

Maske postaju sve potrebnije

objavljeno prije 4 dana i 18 sati

Nošenje maske postalo je uobičajeno u većem dijelu istočne Azije od epidemije SARS-a 2002. i 2003. godine. Maska je postala "svakodnevni, rekreacijski, personalizirani predmet", kaže… više »

STVARNO?

Koja je hrana najzdravija?

objavljeno prije 4 dana i 22 sata

Činimo li, posežući za konzerviranim ili zamrznutim namirnicama, medvjeđu uslugu svojem zdravlju? Fatima Hachem, više nutricionistica pri UN-ovoj specijaliziranoj Organizaciji za hranu… više »

STVARNO?

Koliko vam optimizam znači?

objavljeno prije 5 dana i 11 sati

Optimizam je zarazan, no ponekad vam je i malo previše - nije uvijek lako s ljudima koji jednosavno ne žele biti u depresiji i lošim stanjima. Ipak, odgovor je ipak sretan -… više »

NARAVNO!

Traže se samo sretne vijesti

objavljeno prije 5 dana i 13 sati

Posljednjih dana stranice specijalizirane za optimistične vijesti bilježe velik porast posjetitelja. Pretraživanje pojma "dobre vijesti" na Googleu je sada pet puta češće nego na… više »

ZABRINJAVAJUĆE

Mentalni problemi sve učestaliji kod mladih od 11 do 15 godina

objavljeno prije 5 dana i 18 sati

Mentalni problemi sve su učestaliji kod mladih Europljana u dobi od 11 do 15 godina, pokazuje studija koju je u utorak objavio europski ured Svjetske zdravstvene organizacije (WHO). Provedeno… više »

COOL

Bicikl doživljava renesansu

objavljeno prije 5 dana i 21 sat

U doba korone smo se već navikli na redove, ali dugačak red koji se stvorio u ulici Karla Liebknechta u Leipzigu je ipak drugačiji. Ljudi više ne trebaju toaletnog papira ili… više »

PROBLEMI

Alergije muče sve više ljudi

objavljeno prije 6 dana i 10 sati

Alergijske reakcije najučestalije su između ožujka i rujna. Mnogi se bore s kihanjem, začepljenim nosom, crvenim i suznim očima zbog peludi, trave i ambrozije što može utjecati na… više »

VISA

Sve se više plaća karticama

objavljeno prije 6 dana i 13 sati

Danas je lakše nego ikad dovesti vanjski svijet u udobnost vlastitog doma. Možete gledati filmove, kupiti namirnice iz udobnosti vlastitog kauča i naručiti hranu iz restorana izravno… više »

OLIVAL

Nova mineralna linija za sunčanje

objavljeno prije 6 dana i 19 sati

Dobro nam je poznato kako je koža beba i male djece posebno osjetljiva na sunce i da zahtijeva pažljivo odabrane preparate kako bi naši najmlađi dobili maksimalno sigurnu njegu i… više »

REZULTATI

Problemi s bolestima u Hrvatskoj

objavljeno prije 6 dana i 21 sat

Proteklih dana nad svojim zdravljem strepili smo više no ikad, no upravo ta strepnja i preveliki strah od koronavirusa mogli bi nas koštati razvoja jednog od najopasnijih… više »

ZANIMLJIVO

Kako pišu profesionalci?

objavljeno prije 7 dana i 14 sati

Slavni pisci poput Alice Walker (Boja purpura), Davida Nichollsa (Jedan dan) ili književnice za djecu Enid Blyton javno su priznali da slušaju i čavrljaju sa svojim… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh