Šparoge u tijestu: zdrav i ukusan obrok idealan za proljetne izlete u prirodu
Gastro blogerica Ana Ivančić donosi recept kojim možete ovu namirnicu bogatu hranjivim tvarima i vitaminima iskoristiti na drugačiji i nov način
Bez obzira berete li divlje šparoge ili ih kupujete u trgovini i na tržnici, ovo proljetno povrće bogato hranjivim tvarima i vitaminima izvrstan je izbor za zdrave i ukusne obroke. Najčešće se kombiniraju s jajima ili sirom, a gastro blogerica Ana Ivančić donosi recept s kojim ćete šparoge moći iskoristiti na nešto drugačiji način.
Šparoge u tijestu odlične su kao zalogaj između obroka ili za doručak, a dolaskom ljepšeg vremena idealno su jelo koje možete ponijeti na piknik u prirodi.
Ako već planirate sljedeći izlet, evo kako pripremiti ovo brzo, jednostavno i ukusno jelo. Sve što vam je potrebno su:
-
šparoge
-
400 g bijelog brašna
-
50 ml maslinovog ulja
-
240 ml mlijeka
-
kvasac (Ana koristi domaći sourdough kvasac, ali možete upotrijebiti kvasac koji i inače koristite)
-
žličica soli
-
žličica šećera
-
pršut
-
ribana mozzarella
-
žumanjak i žličica mlijeka za premaz
-
sezam za posipanje (po želji)
Prije pripreme, šparoge dobro operite i odstranite drvenasti dio stabljike. Nakon toga, možete započeti s pripremom tijesta za kiflice. Ani je u tome, kao i uvijek, pomogao kuhinjski uređaj Kenwood Titanium Chef Baker u kojem je pomiješala brašno, maslinovo ulje, mlijeko, kvasac, sol i šećer.
Kad je tijesto gotovo, stavite ga na pobrašnjenu podlogu i poklopite da odstoji 30 min. Nakon 30 min, tijesto razvaljajte i izrežite na kvadrate. Na svaki kvadrat stavite količinu pršuta po želji, naribane mozzarelle te 3-4 šparoge, krajeve tijesta preklopite tako da dobijete oblik romba.
Premažite rombove tijesta s razmućenim žumanjkom te pospite sezamom ili nekim drugim omiljenim posipom.
Šparoge u tijestu pecite 20-25 min na 220 °C sve dok tijesto ne dobije lijepu zlatnu nijansu. I to je to! Uz Kenwood kuhinjski uređaj, u kratkom vremenu dobit ćete zdravo i ukusno jelo sa šparogama.
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar