Lifestyle
ZABAVNO

Evo kako George Clooney započinje dan

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Bez obzira radi li se o holivudskoj zvijezdi ili običnim smrtnicima, roditelji male djece na isti način započinju dan - uz šalicu omiljene kave i mijenjanje pelena. Potvrđuje to i… više »

SAVJETI

Kako donositi prave odluke?

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Donošenje odluka područje je na kojem se mnogi od nas spotiču. Studija objavljena u časopisu Health Psychology otkriva način kako olakšati odlučivanje, odnosno kako postati… više »

ZNATE LI?

Što je zdravije jesti za doručak?

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Znate li što je zdravije za prvi obrok u danu - muesli ili zobene pahuljice? Oboje je vrlo jednostavno za pripremu zbog čega i je u samom vrhu namirnica koje jedemo prije, no… više »

SAVJETI

Pomladite mozak za deset godina

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Svakodnevno rješavanje sudokua može odgoditi starenje mozga za osam do deset godina, navode istraživači sa Sveučilišta Exeter i King's College London. Već se i… više »

EH, DA... :)

Odgađate li i vi sve?

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Je li i vama "sutra" najčešći odgovor na pitanje jeste li napravili nešto što ste trebali, a možda ste i skloni beskonačnom odgađanju i najmanjih obaveza i… više »

EH, DA...

I muškarcima kuca biološki sat

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Biološki sat najčešće se spominje u kontekstu žena i njihove plodnosti, no najnovija istraživanja pokazala su da ni muškarci nemaju puno više vremena za djecu. Ma… više »

Kad su stvari van naše kontrole... /Foto: Pexels
EH, DA...

Ljutnja je lošija za zdravlje od tuge

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Ljutnja i gnjev više škode fizičkom zdravlju starijih osoba od osjećaja tuge, a znanstvenici kažu da mogu pojačati upalne procese povezane s kroničnim bolestima poput bolesti… više »

SAVJETI

Smanjite tlak i rizik od srčanih bolesti prehranom

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Pravilna prehrana jedan je od ključnih čimbenika za naše zdravlje, a dijeta koja pomaže u smanjenju krvnog tlaka može pomoći i u uklanjanju rizika od srčanih bolesti kod osoba mlađih… više »

SAVJETI

Par savjeta za bolje trčanje

objavljeno prije 1 mjesec i 10 dana

Postoje brojne tehnike i alati za postizanje psihičkog mira, no svi oni koji se bave sportom potvrdit će da se psiha rasterećuje i jača kroz tjelesni napor. Tjelovježba može umanjiti… više »

STVARNO?

3 koraka do bogatstva

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Osnivači najuspješnijih tvrtki na svijetu otkrivaju malene trikove koji su pomogli da danas budu tu gdje jesu. Pokojni Steve Jobs nove je ideje pronalazio u beskonačno dugim… više »

PRIPAZITE :)

Meditacija nije za svakoga

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Meditacija odmah priziva asocijacije o opuštenosti i smirenosti, ali to nije uvijek tako. Novo istraživanje otkriva da je četvrtina osoba koja redovito prakticira… više »

EHHH...

Sve se više pije... kamo idemo?

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Alkohol postaje sve privlačniji, tako da je u zadnjih gotovo trideset godina potrošnja porasla za popriličnih 10 posto na ionako veliku brojku, a najzaslužniji su Indijci i Kinezi koji… više »

OPASNO...

Aspirin dnevno je dobar - ako ste bolesni

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Kod osoba koje ne boluju od srčanih bolesti, a svakodnevno uzimaju aspirin za sprečavanje mogućega srčanog udara, rizik od pojave ozbiljnog krvarenja u mozgu povećava se do te mjere da… više »

ZAPAMTITE!

Namirnice koje čuvaju pluća

objavljeno prije 1 mjesec i 11 dana

Pravilo da treba jesti pet porcija voća i povrća dnevno i dalje vrijedi. Postoje dvije vrste povrća kojima se pripisuje zaštitnička uloga u čuvanju zdravlja pluća i srca, odnosno… više »

WOW!

Znate li koliko tračamo dnevno?

objavljeno prije 1 mjesec i 12 dana

Tračanje je svima mrsko... kad su oni na tapeti, inače većina ljudi nema nikakvog problema razgovarati i komentirati osobu koja u tom trenutku nije prisutna. Štoviše, najnovije… više »

skrolaj na vrh