Kultura
NAJAVE

The Dire Straits Experience u Lisinskom

objavljeno prije 4 dana i 5 sati

Prošlo je više od 35 godina otkako su se Dire Straits razišli, ostavivši iza sebe mnoge legendarne skladbe i one stvorene u vrijeme procvata rocka. S više… više »

FESTIVAL 25 FPS

Prošireno kino i novi film Bena Riversa

objavljeno prije 4 dana i 7 sati

Prvi nas vodi u digitalnu šetnju prostorima videoigre GTA V - Everyday Daylight umjetničke pseudomarksističke skupine Total Refusal. Kao i u ranijim radovima prikazanima na festivalu… više »

NAJAVE

LET 3 svira kultni album Jedina u cijelosti

objavljeno prije 4 dana i 10 sati

„Jedina" je šesti studijski album Leta 3, a u vrijeme objave izazvao je mnoge kontroverze, ponajviše zbog činjenice da je javnosti plasiran koncept kompletnog snimljenog… više »

FILMOVI

Preporuke filmova selektora 18. Festivala tolerancije

objavljeno prije 4 dana i 13 sati

18. Festival tolerancije u četiri dana trajanja na 3 zadarske lokacije, u II PALAČE - Providurovoj i Kneževoj te u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru prikazat će 28 filmova, a svi… više »

OSVRT

Tekući kolori Petera Weisza

objavljeno prije 4 dana i 14 sati

Ako promotrimo opus autora koji više desetljeća predano radi na svom opusu, ne obazirući se na aktualna i pomodna gibanja, u većini slučajeva možemo zaključiti kako je riječ o… više »

NAJAVE

Nikola Vranjković po prvi put u Tvornici kulture

objavljeno prije 4 dana i 15 sati

Kultni beogradski rock autor, pjesnik, skladatelj i glazbeni producent Nikola Vranjković po prvi put svira u Tvornici kulture! Eminentni glazbenik i umjetnik vraća se u Zagreb u petak, 15.… više »

DOGAĐANJA

Niko Mihaljević: izvođenje kataloga s Ivanom Bojanić u Galeriji SC

objavljeno prije 5 dana i 7 sati

Sedam mjeseci nakon suptilne i neuhvatljive izložbe Nike Mihaljevića u Galeriji SC, koja je prošla bez službenog otvorenja ili pismenog traga o autoru unutar postava, izložba će… više »

OSVRT

Razni motivi u ciklusu Renate Facan Kušec

objavljeno prije 5 dana i 10 sati

Ciklus može biti autorski jedinstven i sadržavati raznolike motive autora, kao što je serija akrila suvremene hrvatske likovne umjetnice, akademske slikarice, Renate Facan… više »

NAJAVE

U Tvornicu kulture stižu i Mladi Zumbuli

objavljeno prije 5 dana i 13 sati

Partibrejkers su odabrali predgrupu za koncert u Tvornici kulture: za vruću će večer rokenrol kaosa zagrebačku publiku zagrijati Mladi Zumbuli! Kultni beogradski rokeri i zagrebački Zumbuli u… više »

INTERVJU

Novi ciklus Ante Barišića

objavljeno prije 5 dana i 14 sati

Ante Barišić, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor osebujnog rukopisa i specifičnog opusa. Gospodine Barišić, nedavno ste realizirali novi ciklus pod nazivom Dubrovačko… više »

FILMOVI

Otvaranje nove sezone kina Kinoteka

objavljeno prije 5 dana i 15 sati

Nakon tri mjeseca na Ljetnoj pozornici Tuškanac od ponedjeljka, 16. rujna kreće nova sezona kina Kinoteka. Tim povodom prikazuje se Za to doba, drugi dugometražni film Gorana… više »

FILMOVI

Queer MoMenti 2024 - filmski festival

objavljeno prije 7 dana i 14 sati

Queer MoMenti - trodnevni kino program dugometražnog filma koji se temelji na recentnim queer filmovima, prikazanima na prestižnim filmskim festivalima.  Ove godine Queer… više »

IZLOŽBE

Mušič i Šimunović u Ljubljani

objavljeno prije 7 dana i 15 sati

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor međunarodnog ugleda, akademski slikar Zoran Šimunović, izlagatelj je na zajedničkoj izložbi, nastaloj posve spontano u ljubljanskoj Galeriji… više »

NAJAVE

Danas počinje Sounded Bodies - festival izvedbenih umjetnosti

objavljeno prije 8 dana i 14 sati

Sounded Bodies je festival koji predstavlja radove hrvatskih, regionalnih i svjetskih umjetnika koji istražuju mogućnosti koreografije i izvedbenih formi u odnosu zvuka (glasa) i… više »

NAJAVE

Raiven stiže u Boogaloo

objavljeno prije 8 dana i 15 sati

Raiven, glazbena alkemičarka i predstavnica Slovenije na Eurosongu 2024, održat će prvi samostalni koncert u Hrvatskoj 28. ožujka 2025. u zagrebačkom klubu Boogaloo. Raiven, mezzosopranistica… više »

skrolaj na vrh