« Glazba
objavljeno prije 4 dana i 7 sati
NAJAVE

The Dire Straits Experience u Lisinskom

Nezaboravna noć s Chrisom Whiteom, originalnim članom Dire Straitsa te fanastičnim Terence Riesom

The Dire Straits Experience
The Dire Straits Experience (Arhiva)
Više o

The Dire Straits Experience

,

KD Vatroslava Lisinskog

Prošlo je više od 35 godina otkako su se Dire Straits razišli, ostavivši iza sebe mnoge legendarne skladbe i one stvorene u vrijeme procvata rocka. S više od stotinu i dvadeset milijuna prodanih albuma, prodaja ploča nastavlja rasti kako sve više mladih obožavatelja otkriva njihovu glazbu i pridružuje se globalnim sljedbenicima benda.

U pozadini ove pauze od više od tri desetljeća - i zbog sve veće potrebe da se ponovno čuje jedno od najdramatičnijih glazbenih djela u povijesti rocka uživo - članovi Dire Straitsa Alan Clark, Chris White i Phil Palmer osnovali su The Straits za dobrotvorni koncert u Royal Albert Hallu 2011. Dok je Knopfler započeo nevjerojatno uspješnu solo karijeru, Alan Clark je zamolio tekstopisca Terencea Reisa da predvodi bend u Knopflerovoj odsutnosti. Do trenutka kada su se The Straits tri i pol godine kasnije raspali, bend je odsvirao više od 400 koncerata u 35 zemalja svijeta.

Nakon što su pozvani da održe niz koncerata na Novom Zelandu i Australiji, Chris White i Terence Reis ponovno su počeli surađivati ​​u formaciji pod nazivom The Dire Straits Experience. Pridružio im se vrhunski bend nekih od najboljih britanskih glazbenika. Zavidno je što su mogli surađivati ​​s ljudima iz redova rock legendi kao što su Mark Knopfler, David Gilmour, Eric Clapton, Paul McCartney, Elton John, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner, Van Morrison, Tom Jones i Sheryl Crow i drugima.

Chris White, koji je surađivao s Markom Knopflerom na filmskoj glazbi od ranih 80-ih, pridružio se Dire Straitsima 1985. za rekordnu svjetsku turneju Brothers In Arms. To je uključivalo njihov nastup na Live Aidu i kasnije na koncertu povodom 70. rođendana Nelsona Mandele 1988. svirao je na posljednjem albumu Dire Straisa, 'On Every Street', a ponovno je sudjelovao na dvogodišnjoj svjetskoj turneji na kojoj je snimljen live album i DVD 'On The Night'.

Slavna pjesma „Brothers in Arms" koja govori o besmislu rata i ima snažnu antiratnu poruku, danas je, uslijed ratnih razaranja u svijetu, potrebnija nego ikada prije. Ista je i dio Ledererova dokumentarca Banijska ratna praskozorja pa za Hrvatsku ima i posebno značenje.

Pozivamo sve ljubitelje lika i dijela Dire Straitsa da nam se još jednom pridruže na ovoj proslavi vrhunske glazbe.

S obzirom da je na prošlom koncertu Lisinski bio premalen za sve koji su željeli poslušati ovaj izvrstan bend, predlažemo da svoju ulaznicu nabavite na vrijeme.

22.09.2024. 19:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh