Kultura

‘Armin’ nagrađen u Palm Springsu

objavljeno prije 17 godina

Hrvatskom filmu ‘Armin’ redatelja Ognjena Sviličića na 19. međunarodnom filmskom festivalu u Palm Springsu, u Kaliforniji, dodijeljena je nagrada kritike FIPRESCI za najbolji… više »

‘Okajanju’ Zlatni globus za najbolji igrani film

objavljeno prije 17 godina

Film ‘Okajanje’ Joea Wrighta, snimljen prema djelu Iana McEwana, osvojio je 65. godišnju nagradu Zlatni globus za najbolji igrani film. Kako hollywoodski scenaristi već dva… više »

LIVERPOOL

PRIJESTOLNICA EUROPSKE KULTURE

objavljeno prije 17 godina

PRIBLIŽNO 50.000 osoba prisustvovalo je u petak navečer spektaklu kojim je počela proslava proglašenja Liverpoola europskim glavnim gradom kulture za 2008. godinu. Uz vatromet,… više »

Nobelovac Jose Saramago u bolnici

objavljeno prije 17 godina

PORTUGALSKI književnik i nobelovac Jose Saramago primljen je u bolnicu na Kanarskim otocima gdje živi sa suprugom. Glasnogovornik privatne bolnice Hospiten nije htio govoriti o tegobama zbog… više »

Nagrada Tomici Bajsiću

objavljeno prije 17 godina

GRAD Požega i slavonskobaranjsko- srijemski ogranak Društva hrvatskih književnika pjesniku Tomici Bajsiću dodijelili su nagradu za neobjavljenu zbirku pjesama ‘Zrak ispod mora'.… više »

Dirigent Barenboim dobio palestinsko državljanstvo

objavljeno prije 17 godina

ARGENTINSKO- izrael - skom dirigentu i pijanistu Danielu Barenboimu dodijeljeno je palestinsko državljanstvo nakon što je u subotu priredio koncert na Zapadnoj obali. Barenboimu je… više »

Potvrđen identitet Da Vincijeve Mona Lise

objavljeno prije 17 godina

NJEMAČKI stručnjaci potvrdili su nalaze firentinskog profesora te se nakon stoljeća nagađanja o identitetu tajanstvene žene na slavnom portretu, to pitanje može smatrati riješenim.- Na… više »

PARIZ

POSVETA ROLANDU PETITU

objavljeno prije 17 godina

ČUVENI francuski koreograf i plesač Roland Petit posjetio je izložbu fotografija, slika i crteža koja je postavljena njemu u čast. Izložba u pariškoj Garnier Operi bit će otvorena do… više »

Izložba ‘One is many’

objavljeno prije 17 godina

Odjeća Autori su prostor galerije odlučili preobraziti u trgovinu s dizajniranom odjećom. IZLOŽBA ‘One is many' dizajnerskog trojca Nine Bačun, Roberte Bratović i Tomislava Mostečaka,… više »

Škoti traže svoje kulturno blago

objavljeno prije 17 godina

ŠKOTSKI premijer Alex Salmond zahtijeva povrat drevnih škotskih umjetničkih blaga koja su pohranjena u britanskim muzejima, uključujući i 82 šahovske figure iz slavnog… više »

Poznati finalisti nagrade Hugo Boss

objavljeno prije 17 godina

ŠVICARSKI umjetnik Christoph Büchel i njegova palestinska kolegica Emily Jacir, našli se među šestero finalista za nagradu Hugo Boss koju svake druge godine… više »

Hrabri knjižničar iz Bagdada

objavljeno prije 17 godina

POPUT većine knjižničara, Saad Eskander, ravnatelj iračke Nacionalne knjižnice i arhiva u Bagdadu, suočava se s problemima poput preglasnih razgovora u prostoru za učenje i izgubljenih… više »

PREDSTAVA

SUOČAVANJE S VLASTITIM STRAHOVIMA

objavljeno prije 17 godina

GLUMCI Nelson Larricia i Pepe Robledo nastupili su u predstavi ‘Questo buio feroce' Pippa Delbona koja je održana u pariškom Theatre du Rond Point. Predstava je nastala prema… više »

ZKM gostuje na festivalu u Čileu

objavljeno prije 17 godina

PREDSTAVA ‘Galeb' Antona Pavloviča Čehova u režiji Vasilija Senina i izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih, gostovat će od 15. do 21. siječnja na jednom od najvažnijih… više »

Pronađena ukradena djela Picassa i Portinarija

objavljeno prije 17 godina

BRAZILSKA policija pronašla je djela Pabla Picassa i Candida Portinarija vrijedna nekoliko milijuna dolara, koja su ukradena u prosincu iz muzeja u Sao Paolu. - Policija je uhitila… više »

skrolaj na vrh