« Film
objavljeno prije 11 godina i 9 mjeseci

‘Okajanju’ Zlatni globus za najbolji igrani film

Zbog štrajka scenarista na dodjeli Zlatnih globusa izostale zvijezde i glamur

Veliki gubici
Filmska adaptacija mjuzikla ‘Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street’, u režiji Tima Burtona, nagrađena je u kategoriji najboljeg mjuzikla ili komedije. 
Ako se štrajk scenarista nastavi, upitno je hoće li se dodjela Oscara
Veliki gubici Filmska adaptacija mjuzikla ‘Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street’, u režiji Tima Burtona, nagrađena je u kategoriji najboljeg mjuzikla ili komedije. Ako se štrajk scenarista nastavi, upitno je hoće li se dodjela Oscara (afp)
Više o

Hollywood

,

Oscar

,

Zlatni globus

Film ‘Okajanje’ Joea Wrighta, snimljen prema djelu Iana McEwana, osvojio je 65. godišnju nagradu Zlatni globus za najbolji igrani film. Kako hollywoodski scenaristi već dva mjeseca  štrajkaju, umjesto na glamuroznoj svečanoj dodjeli, dobitnici nagrada objavljeni su na svojevrsnoj konferenciji za tisak. U velikoj dvorani Beverly Hilton hotela nije bilo filmskih zvijezda i autora, već su uz voditelje jednosatne emisije TV mreže NBC ondje bili samo novinari, fotografi i snimatelji. Filmska adaptacija broadwayskog mjuzikla ‘Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street’ Tima Burtona nagrađen je u kategoriji najboljeg mjuzikla ili komedije. U istoj kategoriji, zvijezda tog filma Johnny Depp osvojio je svoj prvi Zlatni globus za glavnu ulogu.

Veliki gubiciFilmska adaptacija mjuzikla ‘Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street’, u režiji Tima Burtona, nagrađena je u kategoriji najboljeg mjuzikla ili komedije.
- Ako se štrajk scenarista nastavi, upitno je hoće li se dodjela Oscara održati, a otkazivanje bi moglo koštati industriju 130 milijuna dolara.
Veteranka Julie Christie nagrađena je za glavnu ulogu u drami, za interpretaciju žene oboljele od Alzheimerove bolesti u filmu ‘Away From Her’. Daniel Day Lewis osvojio je Zlatni globus za glavnu ulogu u kategoriji drame, za film ‘There Will be Blood’. Francusko-američka koprodukcija ‘The Diving Bell and the Butterfly’ nagrađena je kao najbolji film na stranom jeziku, a njezin autor Julian Schnabel za najbolju režiju. Vestern braće Joela i Ethana Coena ‘No Country for Old Man’ osvojio je Zlatni globus za najbolji scenarij, a Javier Bardem za sporednu mušku ulogu u istom filmu. Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu pripala je Cate Blanchett za film ‘I’m Not There’. Marion Cotillard nagrađena je kao najbolja glumica u mjuziklu ili komediji za ulogu francuske šansonijerke Edith Piaf u ‘La vie en rose’.

‘Juhuhu’, priča o štakoru s kuharskim talentom autora Brada Birda, proglašen je najboljim animiranim filmom. Inače, Zlatni globusi najbolji su pokazatelj za nadolazeće Oscare koji bi se trebali održati krajem veljače u Los Angelesu. Ako se štrajk scenarista nastavi, upitno je hoće li se svečana dodjela uopće održati, jer zasad još nitko nije popustio. Otkazivanje bi hollywoodsku filmsku industriju moglo koštati vrtoglavih 130 milijuna dolara. l. čveljo

Piše: Livia Čveljo
16.01.2008. 22:41:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh