« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci

Pronađena ukradena djela Picassa i Portinarija

Više o

Pablo Picasso

BRAZILSKA policija pronašla je djela Pabla Picassa i Candida Portinarija vrijedna nekoliko milijuna dolara, koja su ukradena u prosincu iz muzeja u Sao Paolu. - Policija je uhitila dvije osobe kod kojih su pronađena ukradena platna - rekla je glasnogovornica policije Rosa Maria da Costa.

SAO PAOLO
Naoružani napadači ušli su 20. prosinca u muzej u Sao Paolu i ukrali Picassov ‘Portret Suzanne Bloch' i Portinarijevu sliku ‘O Lavrador de Cafe'.

Slike su neoštećene, a pronađene su zamotane u plastiku i naslonjene na zid u jednoj kući u predgrađu Sao Paola. Naoružani napadači ušli su 20. prosinca u Muzej umjetnosti u Sao Paolu i ukrali Picassovo djelo ‘Portret Suzanne Bloch'i Portinarijevo ‘O Lavrador de Cafe'. Procjenjuje se da je Picassovo platno vrijedno oko 50 milijuna dolara, a Portinarijevo pet do šest milijuna dolara.

Slike će ponovno biti izložene sutra, na dan ponovnog otvaranja muzeja. Prema riječima ravnatelja muzeja Julija Nevesa, muzej je poboljšao sigurnosni sustav kako bi se spriječilo ponavljanje ovakve krađe.


Piše: MEX
10.01.2008. 18:16:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh