« Film
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
PODUNAVSKI FILMOVI

Počinje Vukovar film festival

Četvrti Vukovar film festival donosi 30-ak filmova, a u srijedu, 25. kolovoza ga na šlepu na Dunavu otvara "Libertango" Sare Hribar

vukovar film festival
vukovar film festival (Damir Glibušić/Cropix)
Više o

Vukovar film festival

,

Genk

,

Malmo

,

Igor Rakonić

U Vukovaru u srijedu počinje 4. vukovar film festival - Festival podunavskih zemalja na kojem će se do 29. kolovoza prikazati 30-ak dugometražnih, kratkometražnih i dokumentarnih filmova, najavljeno je na konferenciji za novinare. Festival otvara kratkometražni film mlade hrvatske redateljice Sare Hribar "Libertango".

Po riječima direktora festivala Igora Rakonića, filmske projekcije ove će se godine, osim na šlepu na Dunavu, održavati i u Ružičkinoj kući te u kinu u gradskoj četvrti Borovo naselje. Kao novost će festival ponuditi "TV market" javnih televizija podunavskih zemalja.

"Zamislili smo da to bude mjesto gdje će dolaziti producenti i televizijama nuditi filmske i TV materijale, ali i kao mjesto razmjene televizijskog programa i drugih televizijskih sadržaja između televizija s područja Podunavlja", rekao je Rakonić.

vukovar film festival

Vukovarski gradonačelnik Željko Sabo ustvrdio je kako je ovaj filmski festival od Vukovara načinio mjesto prepoznatljivo po bogatstvu kulturnog sadržaja. Također je istaknuo da je pokroviteljstvo nad festivalom prihvatio predsjednik Ivo Josipović.

Svečano otvorenje festivala bit će na šlepu na Dunavu uoči projekcije filma "Libertango". Na kraju festivala najboljemu dugometražnom igranom filmu te kratkom igranom i dokumentarnom filmu dodijelit će se nagrade. (hina/metro-portal)

24.08.2010. 16:30:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh