« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
RIJEKA

Još jedan bogati kulturno - glazbeni tjedan na Gradini

Ljeto na Gradini već gotovo dva mjeseca odličnim kulturnim programom zabavlja Riječane i njihove goste

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Ljeto na gradini)
Više o

Željko Pervan

,

jazz

,

Scratch

,

laserska korekcija vida

,

kratkovidnost

,

Croatia Drum Camp

,

numa numa

Ljeto na gradini i dalje privlači goste svojim izuzetno kvalitetnim programom. U ovom tjednu za glazbene sladokusce na meniju su bečki harmonikaši, jazz, koncert Darka Rundeka i njegovih pariških prijatelja te za kraj malo dobre domaće glazbe. Zabavljat će vas Stilske vježbe, najdugovječnija predstava u Hrvatskoj, te institucija hrvatske tvornice smijeha i zabave, sprdancije i gluposti, jedan jedini, legendarni Željko Pervan.

Program 24. - 30. kolovoza

HARMONIC SANFONA ORCHESTRA
Utorak, 24. kolovoza u 21:00; Restoran „Fortunal" Gornji Zamet

Koncert mladih glazbenika iz Beča

Harmonic Sanfona orkestar je mladih harmonikaša iz glazbene škole Frohlich iz Beča. Pod vodstvom Jean-Pierre Buijsroggea, sviraju obrade poznatih djela klasične glazbe, mjuzikle, te pop i rock uspješnice kojima izuzetno uspješno komuniciraju s međunarodnom publikom.

Široki izbor programa, jedinstveni zvučni doživljaj kroz dvadesetak harmonika, bas harmonika i bubanj, entuzijastično vas vode kroz dugu povijest glazbe. Ovoga ljeta Harmonic Sanfona Orchestra nastupit će u Vrbniku, Puntu, Poreču i Rijeci.

Ulaz slobodan

stilske_vjezbe6-190109.jpg

KAZALIŠTE PLANET ART: „STILSKE VJEŽBE"
Srijeda, 25. kolovoza u 21:00

Kultna predstava s Perom Kvrgićem i Lelom Margitić

„Stilske vježbe" fenomen su svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom - Perom Kvrgićem i Lelom Margitić koji su je svojom virtuoznošću poveli i u svjetsku kazališnu povijest.

Ova predstava, koja je najsjajniji predstavnik cijele jedne iznimne kazališne ere, po kazališnoj i glumačkoj kvaliteti već punih 40 godina spada u sam vrh svjetske dramske produkcije. Riječ je o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih glumaca na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću.

Mogli bismo reći da su „Stilske vježbe" upravo ono što se naziva - magijom kazališta! Predstava je namijenjena svim generacijama - jednako će oduševiti pasioniranu kazališnu publiku, kao i one koji se prvi put susreću s kazalištem.

Cijena ulaznice: 60 kuna (na dan predstave 80 kuna)

Exclusive Jazz Night: LeKap quartet, Ratko Zjača - Simone Zanchini Collective, Marko Tolja, Henry Radanović trio
Petak, 27. kolovoza u 21:00

Veliki jazz koncert na Trsatskoj gradini

Veliki jazz koncert na Trsatskoj gradini - u jednoj večeri nastupit će nekoliko vrhunskih jazz sastava i glazbenika. LeKap quartet uz Lelu i Joea Kaplowitza čine Damjan Grbac na basu i Tonči Grabušić na bubnjevima dok će u formaciji Henry Radanović trija nastupiti Branimir Gazdik (bubnjevi), Zvjezdan Ružić (klavir) te Henry na kontrabasu.

Marko Tolja, sjajni riječki vokalist, koji je već dokazao da se odlično snalazi u svijetu jazz standarda, bossanovi i bluesa nastupit će na gradini, samo u ovoj prilici s Henry Radanović trijom. Ratko Zjača i Simone Zanchini su možda najinovativniji glazbenici u Europi, svatko na svome instrumentu (gitara, harmonika).

rundek.jpg

Cijena ulaznice: 80 kuna (na dan koncerta 100 kuna)

Rundek Cargo Trio
Subota, 28. kolovoza u 21:00

Intimni koncert Darka Rundeka i njegovih pariških prijatelja

Darko Rundek, hrvatski je umjetnik i glazbenik, 80-tih godina frontmen, autor i skladatelj zagrebačkog Haustora, dok 90-tih godina odlazi u Pariz otkud se prvo javlja odličnim samostalnim albumom Apokalipso, zatim U širokom svijetu te projektom Ruke što kasnije rezultira stvaranjem Rundek Cargo Orkestra.

Orkestar danas izvodi Rundekove poetske tekstove i pjesme, a duh Carga je nedavno preuzeo novi oblik pod nazivom Rundek Cargo Trio u kojem uz lidera sviraju švicarska violinistica Isabel i Dušan Vranić - Duco na klaviru. Na trsatskom koncertu Trio će izvesti najpoznatije Rundekove pjesme iz samostalne karijere.

Cijena ulaznice: 80 kuna (stajanje); na dan koncerta 100 kuna

pervan.jpg

ŽELJKO PERVAN
Nedjelja, 29. kolovoza u 21:00

Stand up show najhumorističnijeg čovjeka u Hrvatskoj

Petu godinu zaredom Željko Pervan nastupa na Trsatskoj gradini kojoj se obvezao na ekskluzivne ljetne nastupe, što znači da je Rijeka jedini grad u kojem ćete i ove godine moći pogledati i poslušati show najduhovitijeg čovjeka Hrvatske.

A s obzirom da na državnoj političkoj i društvenoj sceni ima i previše materijala za ismijavanje, Pervan će ovo jubilarno „Ljeto" obilježiti ne s jednim, nego s čak dva nastupa na trsatskoj pozornici. Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice. Zato ne propustite nastup čovjeka koji je svaki put Gradinu rasprodao do posljednje stolice! Čisti humor bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost.

Cijena ulaznice: 60 kuna (na dan showa 80 kuna)

Kvartet Veljak i gosti: Klapa Vinčace, Ante Rados I KREŠIMIR PEROVIĆ
Ponedjeljak, 30. kolovoza u 21:00

Glazbena poslastica za sve ljubitelje dobre i kvalitetne glazbe - riječki Kvartet Veljak (Maja, Nataša, Vid, Valter) na gudačkim instrumentima, vinodolska klapa Vinčace te dvojac na gitari Ante Rados i Krešimir Perović.

Cijena ulaznice: 50 kuna (na dan koncerta 70 kuna)

Prodajna mjesta ulaznica:

Turistički informativni centar Korzo,
Kartomat Korzo,
Caffe bar „Gradina" (Trsatska gradina),
Agencija „New Sound" Matulji,
www.kulturaplus.com

24.08.2010. 12:08:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh