« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

Ibrica za Valentinovo

Poznat i kao čarobnjak pjevanog stiha skladao je na stihove Paljetka, Cesarića, Šantića, Antića, Shakespearea, Brechta, Britvića, Zuppe i mnogih drugih velikih pjesnika.

Ibrica za Valentinovo
Ibrica za Valentinovo (Dancing Bear)
Više o

Valentinovo

,

Ibrica Jusić

,

HNK Split

Koncertom U svakom slučaju te volim u ponedjeljak 14. veljače u 22 sata Ibrica Jusić obnovit će dvadesetpetogodišnju tradiciju svojih valentinovskih nastupa na sceni splitskog HNK, koja je bila prekinuta prije šest godina.

Bit će to prilika za rekapitulaciju 46 godina duge karijere ovog po mnogo čemu jedinstvenog kantautora i šansonijera, Dubrovčanina koji je svoju bogatu karijeru započeo na skalinima svoga rodnoga Grada još 1965. Pjevao je na pozornicama najvećih svjetskih koncertnih dvorana, kao što su sidneyska Opera House, Carnegie Hall u New Yorku, China Theatre-u u Stockholmu, a kao prvi hrvatski pjevač 2004. nastupio je na jazz festivalu u Montreuxu.

Poznat i kao „čarobnjak pjevanog stiha" skladao je na stihove Paljetka, Cesarića, Šantića, Antića, Shakespearea, Brechta, Britvića, Zuppe i mnogih drugih velikih pjesnika. Tijekom svoje duge karijere izdao je sedamnaest dugosvirajućih nosača zvuka (LP-a i CD-a). Značajna je i njegova suradnja s kazalištem, koju je započeo još 1971. sudjelovanjem u nekim kultnim predstavama na Dubrovačkim ljetnim igrama, a nastavlja se i kasnije i to ne samo skladanjem scenske glazbe, nego i nastupima u kazališnim predstavama.

Njegov je glazbeni izričaj mješavina različitih utjecaja: talijanskog, francuskog, hrvatskog i bosanskog, tako da je obilježavajući jubilej scenskog nastupanja 2009. koncerte održavao pod zajedničkim nazivom Od Shakespearea do sevdaha.

Nadolazeći nastupi:

20.02. 2011. -   Sarajevo, "Sarajevska zima", Sloga

22.02.2011.  -  Zenica, Bosansko narodno pozorište

12.02.2011. 15:55:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh