« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
VINKO BREŠAN

"Bajka iz shopping centra" premijerno izvedena u Rijeci

Bajka iz shopping centra, predstava redatelja Vinka Brešana, izvedena je na 3. katu riječkog Tower centra

Vinko Brešan
Vinko Brešan (Marko Miščević/CROPIX)
Više o

Bajka iz shopping centra

,

Vinko Brešan

Predstava "Bajka iz shopping centra" premijerno je izvedena u "Tower Centru Rijeka". Predstavu je režirao Vinko Brešan, prenosi Hina. Nastala je prema tekstu dramatičara Mate Matišića iz 1989. godine - "Božićna bajka".

Radnja "Bajke iz shopping centra", izvedene na na 3. katu riječkog Tower centra, prati mučnu sudbinu dvoje hrvatskih "gastarbajtera" zrele dobi koji na Badnju večer ostaju sami u trgovačkom centru, u tuđini. Igraju ih prvaci Hrvatske drame riječkog HNK Ivana pl. Zajca Olivera Baljak i Davor Jureško.

Iako se radi o drami, komad obiluje humorističnim dijalozima, ali i tužno-ironičnim situacijama i neočekivanim obratima koji plijene pažnju gledatelja. Osnovna tema koja se provlači kroz predstavu je ljudska osamljenost.

Predstava je nastala u produkciji Olivere Baljak i "Komune d.o.o.", dok izbor glazbe potpisuje Mate Matišić. Repriza "Bajke iz shopping centra" odigrat će se u Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku 7. i 8. ožujka.

11.02.2011. 08:16:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Crozona
    11.02.2011. 09:17
    Nahrlimo svi u shopping centre na dozu amerikanizirane kulture. Uživajmo u Tower, City, West, One centrima jer je to cool i IN. Što je sljedeće?!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh