« Film
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
REMEK DJELO

Al Pacino dobio ulogu slikara Matissea u filmu Masterpiece

Film masterpiece priča istinitu priču o Matisseovu susretu s mladom bolničarkom koja mu je postala muza

Al Pacino
Al Pacino (Wikipedia)
Više o

Henri Matisse

,

Al Pacino

,

Masterpiece

Al Pacino glumit će u filmu koji se vrti oko Henrija Matissea i njegove muze Monique Bourgeois, bolničarke koja je postala muza i ljubavnica slavnog slikara, piše časopis Variety prenosi Hina. 

Film s radnim naslovom "Materpiece" ("Remek-djelo") realizirat će Indijka Deepa Mehta, redateljica filmova "Boolywood Hollywood" (2003.) i "Water" (2006.). Još nije odlučeno tko će glumiti lik Monique Bourgeois, a ne zna se ni kada će snimanje početi.

Film koji će producirati kuća Escape Artists, priča istinitu priču o Matisseovu susretu s mladom bolničarkom koja je stupila u službu 1942. Monique koja je tada imala 21 godinu bila je slikarev model na nekoliko slika iz tog vremena, prije nego ih je rat razdvojio.

Godine 1946. slučajno se susreću u Venceu, u Francuskoj. Monique se u međuvremenu zaredila, uzevši ime sestra od Jakova i Marije, i preko nje je Matisse došao u vezu s dominikanskim redom kojemu je pripadala, kako bi oslikao Kapelu Gospine krunice u Venceu, što je i posljednje remek-djelo tog majstora.

Al Pacino, jedan od simbola Hollywooda ("Kum", "Serpico", "Lice s ožiljkom"...) dobio je 1992. Oscara za "Miris žene".

12.02.2011. 13:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh