Kultura nema prethodne stranice
NAJAVE

Mudri Brk će biti show

objavljeno prije 5 sati i 55 minuta

Masu dobar đir ove godine publiku očekuje pet dana od 24. do 28. srpnja. Osim središnjeg glazbenog programa 26. i 27. srpnja u Ljetnom kinu Jelsa, organizatori za Mudri Brk… više »

INTERVJU

Julia Kršlović, novo ime hrvatske umjetnosti

objavljeno prije 6 sati i 55 minuta

Julia Kršlović, talentirana studentica na ALU u Zagrebu, privukla je pozornost javnosti svojim radovima. Surađuje u slikarnici HNK-a, priprema izložbu. Gđo Kršlović, pri kraju… više »

FILMOVI

"Domaćinstvo za početnike" u kinima od 18. srpnja

objavljeno prije 13 sati i 54 minute

Neukrotiv, dirljiv i neočekivano duhovit prikaz jednog napučenog i posve netipičnog kućanstva u suvremenom Skopju, Domaćinstvo za početnike redatelja Gorana Stolevskog 18. srpnja stiže u… više »

NAJAVE

Porazium uz Suffocation krajem srpnja u Močvari

objavljeno prije 14 sati i 54 minute

Domaće snage Porazium otvorit će 29. srpnja (ponedjeljak) svojim drčnim i bezobraznim death metalom 29. srpnja večer za gigante ovog žanra Suffocation koji se nakon više od četiri… više »

OSVRT

Aktovi u ulju Vladimira Vrljića Ankina

objavljeno prije 15 sati i 53 minute

U nizu pažljivo odabranih i suptilno realiziranih motiva, slikar Vladimir Vrljić Ankin, istaknuti hrvatski likovni umjetnik, susrećemo i cikluse u ulju na platnima različitih formata s… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 20 sati i 25 minuta

Eto što ima Neozbiljni u parku, 19h - Park Ribnjak Baron Crane, 20h - Spunk više »

Kazalište i kino - raspored predstava za 7. srpnja

objavljeno prije 21 sat i 53 minute

Kazališta i kina  - raspored predstava za danas, 7. srpnja Ježeva kućica, 11h - Zagrebačko kazalište lutaka Ja, kapetan, 21h - Dokukino KIC Fantastic Zagreb Film… više »

OSVRT

Motivi prirode u opusu Ivane Jovanović Trostmann

objavljeno prije 1 dan i 5 sati

Istaknuta akademska slikarica iz Dubrovnika, Ivana Jovanović Trostmann, suvremena je hrvatska likovna umjetnica, autorica kompleksnog opusa ulja i akrila s nizovima izazovnih i zanimljiv… više »

NAJAVE

Lenny Kravitz otvorio svjetsku turneju i potvrdio ime predgrupe

objavljeno prije 1 dan i 7 sati

Na oduševljenje hrvatske publike, američka rock zvijezda i jedan od najdugovječnijih glazbenika današnjice, Lenny Kravitz, u prosincu je najavio svoj nastup u pulskom Amfiteatru… više »

OSVRT

Ciklus akrila na velikim formatima Mladena Žunjića s motivima iz dalekog svijeta

objavljeno prije 1 dan i 10 sati

Mnoštvo je motiva, tema obradio suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, kreator impresivnog i kompleksnog opusa ulja i akrila na velikim formatima platna. U… više »

OPERA

A Queer Zagreb Night at the Opera

objavljeno prije 1 dan i 14 sati

Nakon uspješnog programa posvećenog arapskoj queer kulturi s gostovanjima umjetnika iz desetak zemalja, Queer Zagreb Sezona nastavlja s programom koji će… više »

KINO

Tuškanac u gostima ciklus 'Filmovi koje volite' prikazuje i na otvorenom

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

Program Tuškanca u gostima tijekom srpnja moguće je pratiti i na otvorenom! Naime, za toplih ljetnih večeri i pod vedrim nebom, na krovnoj terasi Ljetnog kina Ribnjak prikazivat će se… više »

OSVRT

Ciklus posvećen mnogolikosti svijeta Vlade Tuđe

objavljeno prije 5 dana i 12 sati

Vrlo često suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Vlado Tuđa, kreator impresivnog opusa, čest izlagač na samostalnim izložbama u domovini i inozemstvu, predano i po običaju, nadahnuto… više »

PREDSTAVE

Jubilarno 70. Splitsko ljeto na 16 lokacija i sa 54 izvedbe

objavljeno prije 5 dana i 14 sati

Sve pripreme za jubilarno Splitsko ljeto u punom su jeku, rekao je na konferenciji za novinare u splitskom HNK ravnatelj festivala Vicko Bilandžić. Istaknuo je da su svjesni izazova i… više »

NAJAVE

Turski psihodelični trio Lalalar početkom listopada u Vintageu

objavljeno prije 5 dana i 15 sati

Nakon malo više od dvije godine turski psihodelični trio Lalalar vraća se u Zagreb napraviti još jedan koncert za pamćenje! Datum za upisati u pametne mobitele ili mentalne mape… više »

skrolaj na vrh