Kultura nema prethodne stranice
NAJAVE

Nova domaća imena INmusic festivala #16

objavljeno prije 18 minuta i 46 sekundi

Orvel je zagrebački rock bend osnovan 2011. godine. Nakon objavljivanja prvog singlea 'Vodi me', etabliraju se kao jedan od zanimljivijih domaćih indie-rock/synthpop bendova. Svoj prvi album… više »

FESTIVALI

Subversive FILM Festival od 20. - 26. 5.

objavljeno prije 4 sata i 18 minuta

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala uz okruglih četrdeset naslova i uz novo… više »

NAJAVE

Orgazam u Tvornici uz Anicu Dobru

objavljeno prije 5 sati i 18 minuta

Legendarni Električni orgazam svirat će ove jeseni u Tvornici kulture! Bend će posebnim koncertom obilježiti 40 godina albuma ''Kako bubanj kaže'', a nezamjenjivoj će se petorci na… više »

INTERVJU

Akademska slikarica Ivana Miloglav - razgovor

objavljeno prije 6 sati i 19 minuta

Ivana Miloglav rođena je 1986. godine u Dubrovniku. 2009. godine diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Duje Jurića. Članica je HDLU-a i… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 10 sati i 49 minuta

Eto što ima Klasika nedjeljom 8, 11h - HNK Magali Sare & Manel Fortia, 20h - klub Močvara više »

Kazalište i kino - raspored predstava za 12. svibnja

objavljeno prije 12 sati i 17 minuta

Kazališta i kina  - raspored predstava za danas, 12. svibnja Bebe su super, 10h - Scena Ribnjak Tri mušketira, 11h - Zagrebačko kazalište lutaka Čudnovate zgode… više »

NAJAVE

The Tiger Lillies u kinu SC

objavljeno prije 5 dana i 2 sata

Domaćoj publici ne treba naročito predstavljati Tiger Lillies koji su Zagreb pohodili posljednji put u prosincu 2012. Ova vrlo u svakom smislu plodonosna mašina (samo tijekom korone su… više »

OSVRT

Vojo Šindolić: Evo što su mi riječi učinile

objavljeno prije 5 dana i 3 sata

U zajedničkoj nakladi Planeta i Sandorfa objavljena je knjiga suvremene poezije američkih književnika Evo što su mi riječi učinile,u odabiru i prijevodu s engleskog Voje… više »

FESTIVALI

Još jedan Subversive Festival

objavljeno prije 5 dana i 5 sati

17. izdanje SUBVERSIVE FESTIVALA održat će se od 20. svibnja do 8. lipnja. Novi „majski šušur" uz raskošno festivalsko izdanje uz četrdeset dokumentarnih… više »

OSVRT

Impresije Vladimira Vrljića Ankina

objavljeno prije 5 dana i 5 sati

Slikar Vladmir Vrljić Ankin, istaknuti je i zapaženi suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor je impresivnog opusa ulja na platnu, najčešće krajobraza, ali i portreta. Njegov… više »

FESTIVALI

5 razloga da već danas kupite karte za Rocks&Stars

objavljeno prije 5 dana i 6 sati

Cave Romane u Vinkuranu je sigurno jedna od najljepših pozornica na otvorenom u Hrvatskoj, ako ne i ovom dijelu Europe, a Rocks & Stars Festival je postao sinonim za vrhunski… više »

NAJAVE

Them Moose Rush u Vintageu

objavljeno prije 5 dana i 22 sata

Glazbeni trojac Them Moose Rush na krilima hvaljenog četvrtog albuma "Zepaxia" stiže pred zagrebačku publiku ovoga četvrtka! U Vintage Industrial Baru nastupit… više »

PREDSTAVE

Premijera predstave za bebe: BEBE SU SUPER

objavljeno prije 6 dana i 5 sati

Bebe su super! lutkarska predstava za bebe od 6 mj nadalje prema istoimenoj slikovnici Ivane Guljašević Kuman i Brune Kumana Autorica koncepta i redateljica: Morana… više »

MUDRI BRK

Mudri Brk popunjava lineup

objavljeno prije 6 dana i 5 sati

Treća godina masu dobrog đira i masu dobre muzike dobila je novo glazbeno pojačanje. M.O.R.T. i Reper iz sobe pridružuju se lineupu festivala Mudri Brk koji će se održati od 25. do 28. srpnja… više »

OSVRT

Sklad mora, čovjeka i broda u opusu Tihomira Čulića

objavljeno prije 6 dana i 6 sati

Slikar Tihomir Čulić, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, autor osebujnog opusa snažnih motiva mora, brodova, jedara, priobalja, najčešće u ulju na platnu različitih formata.… više »

skrolaj na vrh