Knjiga
BORGES

Kupljeni rukopisi argentinskog pjesnika

objavljeno prije 15 godina i 11 mjeseci

Dva rijetka rukopisa argentinskog pisca i pjesnika Jorgea Luisa Borgesa kupila je u srijedu na dražbi Zaklada Martina Bodmera pokraj Ženeve, grada u kojemu je pisac proveo posljednje dane… više »

Izbor najboljeg neobjavljenog romana

objavljeno prije 16 godina

Ime nagrađenog autora koji je svoj rukopis na natječaj V.B.Z.-a i Tiska poslao anonimno, pod šifrom, bit će objavljeno na Interlibera, od 12. do 16. studenog. Članovi ocjenjivačkog… više »

Vodič za autostopere dobiva nastavak

objavljeno prije 16 godina

Pisac za djecu Eoin Colfer napisat će šesti nastavak serijala "Vodič za autostopere kroz galaksiju", sedam godina nakon smrti Douglasa Adamsa, objavila je izdavačka kuća… više »

Hrvatski prezimenik

Koliko u Hrvatskoj ima Ivana Horvata?

objavljeno prije 16 godina

Kapitalno djelo  u tri sveska "Hrvatski prezimenik" s podnaslovom "Pučanstvo Republike Hrvatske na početku 21. stoljeća", priređivača Franje Maletića i akademika… više »

Novi Grassov roman

objavljeno prije 16 godina

Roman ‘Die Box’ njemačkog pisca Güntera Grassa koji je za djelo ‘Limeni bubanj’ 1999. nagrađen Nobelovom nagradom, ovih će dana biti puštena u prodaju.… više »

MUZEJ NEVINOSTI

Orhan Pamuk u novoj knjizi progovara o seksualnosti i djevičanstvu

objavljeno prije 16 godina

Turski Nobelovac Orhan Pamuk objavio je ovoga vikenda u svojoj domovini novu knjigu, "Muzej nevinosti", ljubavnu priču između bogataša i siromašne djevojke u… više »

Što čitati?

objavljeno prije 16 godina

KNJIGA TJEDNA: Nora Roberts: ‘Slatka osveta’Milijunima čitatelja širom svijeta već je poznato da je čarolija koja zadire u svakodnevnicu, začinjena žestokim osjećajima i… više »

Novi roman Catherine M.

objavljeno prije 16 godina

Kada je Catherine Millet prvi put pohotno paradirala svjetskom književnom scenom, bila je slobodoumna libertarijanka, a svoj seksualni život nekritično je opisala u svojoj knjizi. Sedam… više »

BORIS PAHOR

Slovenski književnik kandidat za Nobelovu nagradu?

objavljeno prije 16 godina

Spisatelj Boris Pahor, koji živi u Trstu, a piše na slovenskom jeziku, jedan je od najozbiljnijih kandidata za ovogodišnju Nobelovu nagradu za književnost, navode slovenski… više »

Što čitati?

objavljeno prije 16 godina

KNJIGA TJEDNA: Chu Chin-ning: ‘Umijeće ratovanja za žene’ Upravo u trenutku kada žene u zapadnoj civilizaciji preuzimaju vodeća mjesta u biznisu i državnim poslovima, pojavljuje… više »

Američki izdavač traži lažne potpisivače knjiga

objavljeno prije 16 godina

Autore najprodavanijih knjiga zaista treba žaliti. Ne samo da puno i naporno rade, već i moraju provesti sate potpisujući svoje knjige svojim obožavateljima. No, jedan američki izdavač… više »

Što čitati?

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

KNJIGA TJEDNA: Jack Kerouac: ‘Na cesti’Novi hrvatski prijevod kultnog romana!Jack Kerouac je zadnju verziju romana natipkao za manje od tri tjedna, na roli papira dugoj trideset… više »

Priznanje knjizi o Marcu Chagallu

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

AIGA, krovna američka dizajnerska organizacija uvrstila je knjigu ‘Marc Chagall - Priča nad pričama’, studija Sensus Design Factory, u izbor 50 najbolje dizajniranih knjiga u… više »

Što čitati

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

KNJIGA TJEDNA: Lady Hestia Evans: ‘Mitologija : Bozi, junaci i čudovišta drevne Grčke’Preveo: Petar VujačićJoš jedna iz serije prekrasno oblikovanih i vrhunski… više »

Knjiga o povijesti Kine

objavljeno prije 16 godina i 1 mjesec

Nakladnik Sandorf u petak, 8. kolovoza, u zagrebačkom Profilu predstavlja knjigu engleskog povjesničara i sinologa Jonathana Fenbyja ‘Povijest suvremene Kine 1850.-2008.; propast i… više »

skrolaj na vrh